Реклама / Ads
3| 2559 |18.07.2024 НОВИНИ

Йордан Цонев: Подвеждат Доган, че българчетата и помачетата му вземат партията

.
Йордан Цонев
Не съм се карал с господин Доган, моята лична съдба интересува само мен и моите близки. Ще постъпя почтено. В ДПС дойдох завършен политик, благодаря на колегите за помощта. Само майка ми и баща ми са ме отглеждали. Мисля, че г-н Доган е подведен. Преди да излязат тази позиция, аз призивите съм ги чувал отвътре - че му взимат партията българчетата и помачетата. Това заяви Йордан Цонев от ДПС в ефира на Нова телевизия.
 

Винаги съм вярвал в това, че каузата на г-н Доган е ДПС да се отвори. Сега му пробутват такива тези. Не може по този начин "българчетата и помачетата ни вземат партията", допълни той..

 

Преврат се извършва, когато се сваля легитимно избрано ръководство. Извършва се преврат срещу Делян Пеевски, каза Цонев.

Той обясни, че не са водили разговори за нова партия. „Концентрирани сме към това накъде ще продължи ДПС – дали може да се сложи край на този конфликт. Няма да ме чуете да кажа лошо срещу почетния председател Ахмед Доган и за неговия принос в ДПС“, каза Цонев.

„Щеше ми се този конфликт да не беше започвал. Той започна нелепо и защо кръга около Доган го изтълкува, че е срещу него“, заяви депутатът.

Попитан имало ли е предварителна подготовка за случващото се Цонев отговори, че не е имало никаква подготовка. „Играта със сайтовете ми е дълбоко непозната“, добави той.

„Защо тези хора да са хора около Догна, а ние да не сме? Защо аз да не съм около Доган? Всички сме хора около Доган. Аз 20 години съм до него“, каза Цонев.


Йордан Цонев: Партия ДПС е обща - на българи, турци, помаци, роми, всякакви

На въпрос защо застава зад Пеевски, Цонев обясни, че Пеевски е извадил от изолация ДПС. „Седнахме на масата на разговорите в предишния парламент, свършихме много полезни неща. Влязохме реално в политическия живот. И сега, когато това се случи, оповестихме, че ще подкрепим първия мандат. Оповестихме го и на срещата с президента радев. И изведнъж, нито Доган се е обадил, пристига Джевдет Чакъров и казва, че почетния председател е наредил да се гласува против“, разказа той.

„Макар и колективните органи да заседават, да вземат решение, се случва каквото каже почетния председател“, каза той.

„В обръщението на Доган аз не бях назован. Това, че не съм подкрепил негово решение, не значи че съм срещу Доган. Това, че оставам в екипа на Пеевски означава, че подкрепям неговото управление“, обясни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 2608 |18.07.2024 ПП-ДБ връщат втория мандат неизпълнен, не са събрали подкрепа . 2| 2811 |18.07.2024 Икономист от БАН: Едва 30% от българите забогатяват, останалите не могат да достигнат средни доходи . 0| 2139 |18.07.2024 Експерти: Как политическата криза влияе върху доходите ни? . 2| 2624 |18.07.2024 Наталия Киселова: ПП-ДБ може да влязат в такова блато, от което може и да не успеят да излязат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads