Реклама / Ads
8| 5035 |01.06.2023 НОВИНИ

Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение от изкушението да се преживяват като монархична двойка

.
Източник: БГНЕС
Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – 6 г. откакто коментирам Румен Радев. От първите му изяви, когато той бе „инсталиран“, като титуляр в президентската институция, аз съм казвал многократно какво мисля за него и в момента мога само да „досаждам“ с изрази като: „Казах ли ви...?“ – на всички онези, които по разни конюнктурни съображения го намираха за приемлив, или негрешащ, или за техен съратник
 

За президентшата също имам достатъчно коментари и анализи. Г-жа президентшата, също като съпруга си, така и не успя да се примири с ролята си на „статист“ ,като съпруга на човек, който трябва просто да изпълнява едни предимно церемониални и символни функции.

 

През различни периоди тя се доказа като очевидно суетна, амбициозна и хиперактивна жена. Въпреки, че за известно време ѝ бяха сложили „тапа на устата“, след поредица от публични гафове, тя все пак очевидно много се възбужда от това да е президентша по американски, но не като „майка“, а като „кака на нацията“.

 

Явно и двамата в емоционален и психологичен аспект са в някакво специфично състояние на нарцистично умопомрачение от изкушението, да се преживяват като монархична двойка, в опитите си да консумират с пълни шепи представителна и формална власт.

 

Това заяви психологът Росен Йорданов, цитиран от БГНЕС .


„Това, което се случва, е нещо съвсем закономерно. Приключва един период, в който очевидно маските ще трябва да паднат, някои хора ще трябва да поумнеят, други да отстъпят не една, не две, а пет крачки назад, особено лидерите“, каза Росен Йорданов и добави, че някои видни представители „Продължаваме промяната“ изглежда все още не са проумели докрай историческото предизвикателство на ситуацията, но се надява, че ще го направят, защото заплахата от регрес и провал е много сериозна.
Психологът подчерта, че президентът Румен Радев е руски проект. „Румен Радев определено не е президент, който представлява българите.

 

Той е „аватар“ на определени ретроградни цели, конкретни източни геополитически интереси, но не и българските. Нищо, че успя успешно да заблуди мнозина, едни заради „късогледи“ интереси, други по чисто „естетични“ причини тъй като частож от нашето общество си „пада“ още по древногръцкия идеал „калокагатия“ (здрав дух в здраво тяло) - добра стойка, добра фигура, мъж правещ коремни преси на 55 – 56 г. Но въпреки това трябва да осъзнаем, че в днешно време това не е достатъчно за да разберем сърцевината и ценностите на човека“, категоричен е той.


Йорданов коментира, че „Възраждане“ са една просто политическа фирма, която добре работи в един мътен политически пазар, в който единствената ѝ работа е да бъде един добър спекулант (трейдър) и да увеличава приходите си.

„За всички гласуващи за „Възраждане“, мога да кажа само едно – продължавате да им наливате средства, могат да си купят поне още няколко къщи. Истината е, че те никога не са искали да управляват автентично", допълни той. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2848 |24.05.2023 Тошко Йорданов: Конституционна глупост е идеята за ротационни премиери . 3| 4799 |22.05.2023 Емануил Йорданов: Време е Гешев да каже неистините, заради които е бил зависим . 8| 3366 |16.05.2023 Тошко Йорданов: Изчегъртването на ГЕРБ напредна . 7| 3052 |13.05.2023 Тошко Йорданов: Оставката на Гешев се иска от българското общество от 2020 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads