Реклама / Ads
8| 3993 |11.12.2022 НОВИНИ

Н. Йорданова: Нито една личност няма да промени решението на ДБ за кабинета ”Габровски”

.
Надежда Йорданова
„Нито една конкретна личност в състава на този кабинет не може да промени нашето решение в обратна посока”. Това каза в студиото на „На фокус с Лора Крумова” депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.
 

Тя уточни, че притесненията на „Демократична България” са принципни. Според бившия правосъден министър ГЕРБ не са изразили категорично становище по нито един важен въпрос, който изисква дълбока реформа. Въпреки това парламентарната група на „Демократична България” ще присъства в пленарната зала в сряда, когато трябва да бъде гласуван кабинетът „Габровски”. По думите на Йорданова народните представители от ДБ ще участват както в дебата, така и в гласуването.


„Цялата парламентарна група на ДБ няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Проблемът не е в личността на проф. Габровски, спрямо която ние се отнасяме с уважение, а в това, че ГЕРБ систематично показват, че не са способни да формират реформаторско мнозинство”, смята Йорданова. По думите на депутата трябва да е ясно кой ще носи отговорността в един такъв кабинет.

 

Историята на показаните обещания на ГЕРБ е много тъжна, смята Йорданова. Тя очаква ПП да направят опит за правителство с втория мандат. Те трябвало да положат усилия за реформаторско мнозинство и ДБ са готови да ги подкрепят. Реформаторско управление може да има ако партиите загърбят политическото си его, по думите на бившия правосъден министър. С ПП ни свързват доста ценностни задачи, каза Надежда Йорданова.

 

Парламентарната група на "Демократична България" ще присъства в пленарната зала в сряда, когато най-вероятно ще бъде гласуван кабинетът "Габровски", каза Йорданова. По думите ѝ народните представители от формацията ще участват както в дебата, така и в гласуването.


"Цялата парламентарна група на няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Проблемът не е в личността на проф. Габровски, спрямо която ние се отнасяме с уважение, а в това, че ГЕРБ систематично показват, че не са способни да формират реформаторско мнозинство", смята Йорданова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3488 |10.12.2022 Йордан Терзийски, ПП: Кабинетът ”Габровски” ще е поредната параванна политика на ГЕРБ . 0| 3226 |09.12.2022 Мартин Димитров: Как може Гълъб Донев да не е направил нито едно посещение в Австрия или Нидерландия? . 1| 2936 |09.12.2022 Запазва се размерът на ДДС. Ще е 9% още една година . 1| 3070 |08.12.2022 Мониторинговата група на ЕП оцени високо усилията на страната ни за реформи в правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads