Реклама / Ads
25| 5321 |25.02.2014 НОВИНИ

Йовчев: Не очаквайте да раздавам обвинения за Александров

.
Цветлин Йовчев Източник: Булфото
За Орлин Александров имахме оперативна информация, която трябваше да бъде проверена. Няма да направя това, което се правеше преди. Не очаквайте да започна да раздавам обвинения. Извършва се проверка.
 

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев относно обиска на дома, автокъщата и офисите на Орлин Алексиев и добави, че няма да има бързи резултати, защото трябва да се провери документация, компютри и т.н. В зависимост от това, което се получи като данни при проверките и разследването, оттам-нататък ще се вземат съответните действия.

Йовчев заяви, че има два ареста във Варна. Това са хора, които по същия начин са арестувани, на база на достатъчно сериозна информация, която изисква да бъдат разпитани и проверени. Всичко, което можеше да бъде казано до момента, беше споделено от главния секретар. „В момента, в който имаме повече данни и разрешение от прокуратурата, да бъдат обявени, ще ги обявим”, каза още Йовчев.

Проектът за изграждане на ограда на българо-турската граница ще бъде гледан под лупа. Премиерът не се е заинтересувал в лично качество, той се е заинтересувал като министър-председател, т.е. този въпрос е обсъждан и на заседания на Министерски съвет. Аз мисля, че ще бъдат направени съответните проверки и, ако се установят нарушения, ще бъдат взети съответни мерки, каза Цветлин Йовчев пред журналисти.

„Още на това оперативно заседание, по всяка вероятност, ще вкараме един доклад, от сформираната експертна група, която проверява целесъобразността и законосъобразността на изразходваните средства, които са по линия на Фонд „Бежанци". Към момента нещата са добри, аз ще ви го предоставя и всичко ще бъде публично", заяви Йовчев.

По отношение на изграждането на оградата на българо-турската граница, Йовчев посочи: „МВР изготви идейния проект и тъй като се оказа, че няма кой да подготви документацията, подготви документацията, подаде документите, които трябваше да минат през институциите, за да бъдат съгласуване. Оттук-нататък не мога да ви кажа, защото ние нямаме никакво касателство нито към преговорите, които се водят, нито към обществените поръчки, които са обявявани, нито към средствата, които ще бъдат похарчени. Ние просто нямаме касателство по този въпрос", каза още той.

"Като цяло обаче, все още съществуват рискове. Има рискове и по отношение на процесите в Близкия Изток. Няколко държави, които са около Сирия и самата Сирия, има предпоставки, които могат да доведат до увеличаване на бежанската вълна. Могат да бъдатдестабилизирани съседни държави, които оттам-нататък да пренасочат този поток от бежанци към нашата страна", обясни Йовчев.

„Второ - наблюдаваме какво се случва в Афганистан, като се надяваме процесите там да бъдат контролирани и да не се породят рискове за страната, но е възможно и оттам, ако Афганистан се дестабилизира, да имаме засилен миграционен натиск върху всички европейски граници, включително и към нашите. Не очакваме, към момента, ситуацията в Украйна да доведе до бежанска вълна", посочи Йовчев.

Във връзка с изпълнението на първия етап по ОП „Околна среда" за закупуване на нови пожарни автомобили се очаква да получим 274 пожарни автомобила, от които 134 леки, 134 от среден клас и 6 специализирани, каза още вицепремиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5515 |11.02.2014 Чобанов: Не раздаваме пари по партиен признак . 57| 5107 |10.02.2014 Йовчев: 701 пъти ГЕРБ са използвали неправомерно сила . 97| 5437 |07.02.2014 Министър Йовчев: Цветанов с пръст за всеки арест . 7| 4996 |07.02.2014 Йовчев: Има 13 дела за нападение над полицаи по време на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads