Реклама / Ads
68| 6163 |24.06.2014 НОВИНИ

Йовчев: Всички ще съжаляваме за Орешарски

.
Цветлин Йовчев
Каквито и ресурси да има, винаги ще се появят случаи, в които природата е по-силна от човека, заяви по НТВ вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев. В случая може и да има грешки, но всичко е в резултат на бедствие.
 

Държавата направи всичко възможно още от първия момент, посочи той. През последните години се предприемат мерки в посока да реагираме по-добре, изреди той.

Реакцията на местната власт не беше в посоката, в която трябва да бъде, съобщи Йовчев и каза, че ясно били разписани плановете за реагиране. Трябва технологично и технически да повишим капацитета и това се прави. Вече имаме над 170 автомобила и 150 помпи и затова успяхме много по-бързо да отреагираме, каза Йовчев. Когато се оттегли водата, може да почне и отводняването, каза той.

Водещите питаха Йовчев какво ще се прави днес, той обясни какво ще става до 2015 г. Армията се включи; местната власт трябва да организира хората и помощите, добави той и каза, че проблемите нямало как да се решат в кратък период от време.

Не е необходимо да се държи власт на всяка цена, коментира Йовчев и посочи договореността, постигната на КС.  Политическата нестабилност пречи на всички останали процеси да се развиват. Всеки конфликт може да деформира политическото пространство, но не бива да се преекспонира, обясни той.

Едно правителство се оценява по това, какво е свършило за хората, каза Йовчев. И добави - банковата система е стабилна; БНБ ще гарантира нормалното функциониране в бъдеще на банката. не бива много да говорим по тази тема, защото допълнително дестабилизираме страната, призова той и каза, че вярвал на българската прокуратура и на главния прокурор. Нещата отишли във водевил, но трябвало институциите да си свършат работата. Йовчев не пожела да коментира темата за това имало ли е готвено покушение срещу Пеевски. Да оставим досъдебното производство да си свърши работата, измъкна се той.

Всички ще съжаляваме за Орешарски един ден, като оценим какво е свършил, каза още Йовчев. Не мисля, че за кратък период от време ще излезем от тази ситуация. Това правителство не е предизвикало случващото се, отчете той. Имало ясна демонстрация, че няма недосегаеми хора, всички можело да бъдат разследвани. Главният прокурор демонстрира, че няма да се спре пред нищо, добави той.

Най-лесно би било Орешарски веднага да хвърли оставка, но той е отговорен и политически коректен, изясни Йовчев. Всяко правителство и премиер са ограничени от определени фактори и рамка, в която действа. Може би сега рамката го ограничава, но досега не е бил с вързани ръце, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6692 |20.06.2014 Цв. Йовчев: Възможни са свлачища . 4| 5311 |19.06.2014 Момче с тумор дари всичките си пари на тежко болно дете . 24| 5218 |18.06.2014 Цветлин Йовчев: Краят на кабинета идва след 2-3 седмици . 29| 4750 |10.06.2014 Йовчев: Законът за МВР трябва да бъде приет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads