Реклама / Ads
2| 2167 |17.10.2024 НОВИНИ

Иран заплаши Израел с отмъщение, ако бъде нападнат

.
Командирът на иранската Революционна гвардия отправи остро предупреждение към Израел, като заяви, че всяка атака срещу Иран ще бъде посрещната с решителни ответни действия.
 

Командирът на елитната иранска Революционна гвардия отправи в четвъртък предупреждение към Израел, че всяка израелска атака срещу Иран ще бъде посрещната с подобаващ отговор, предава "Ройтерс".

 

"Предупреждаваме ви (Израел), че ако извършите агресия на територията на Иран, ние ще отговорим подобаващо," заяви Хосейн Салами в телевизионно обръщение, като допълни, че Иран е способен да преодолее израелската отбрана.

 

В същото време, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря с израелския си колега Йоав Галант относно операциите на Израел в Ливан и Газа, с цел предотвратяване на разрастването на регионална война. Междувременно иранският външен министър Абас Аракчи пристигна в Кайро за разговори с египетски представители като част от дипломатическа обиколка в Близкия изток. Европейският съюз проведе своята първа среща на върха с държавите от Персийския залив, на която призова за спокойствие и подчерта важността на дипломатическия диалог с Иран за постигане на регионална деескалация.

Същевременно, САЩ увериха Израел в своята подкрепа, докато израелските военни операции срещу Хизбула в Ливан и Хамас в Газа продължават, а Израел обеща да накаже Иран за ракетната атака от 1 октомври.

 

Междувременно, Катар, който посредничи в преговорите за прекратяване на огъня в Газа, съобщи, че през последните три до четири седмици не е имало ангажименти с нито една страна.

 

В четвъртък израелски въздушни удари в град Газа отнеха живота на 11 палестинци, съобщиха медицински източници, докато израелски сили изпратиха танкове в района на Джабалия на север, където служители на ООН и палестинци изразиха загриженост за недостига на храна и лекарства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2193 |17.10.2024 Анонимен член на "Майките на София": Исках Бог да си ме прибере, защото душевната болка беше непоносима! . 1| 2203 |17.10.2024 Шефът на „Военна полиция" е получил заплаха за живота си . 2| 2154 |17.10.2024 ВСС с декларация: Няма да спира процедурата по избор на Борислав Сафаров за главен прокурор . 23| 12556 |17.10.2024 Украински морски пехотинец към българите: Знайте - там сме и воюваме всеки ден. А когато умре последният украински войник, Путин ще дойде за вас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads