Реклама / Ads
14| 3288 |05.05.2021 НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ, ДПС, ИТН и ДБ гласуваха лицемерно за преизчисляването на пенсиите, знаейки, че няма да се приеме

.
Ирена Анастасова
Години наред отстояваме и ще продължаваме да отстояваме нашите приоритети в подкрепа на младите семейства и на възрастните хора.
 

"Днес в Народното събрание една от точките в дневния ред бе нашето дългогодишно предложение за преизчисляване на всички пенсии. То беше прието от всички парламентарни групи на първо четене и беше логично то да мине веднага и на второ четене, след като нямаше направени заявки за предложения между първо и второ четене. Г-жа Нинова направи именно такова предложение, но то бе отхвърлено от ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Демократична България". Това означава, че те са гласували лицемерно и с ясното съзнание, че този парламент има само още един работен ден живот и няма как този закон да се приеме", така обясни днешните събития в Народното събрание секретарят на парламентарната група на "БСП за България" Ирена Анастасова в предаването "Още от деня" по БНТ.


"Години наред отстояваме и ще продължаваме да отстояваме нашите приоритети в подкрепа на младите семейства и на възрастните хора", подчерта Анастасова и отбеляза, че е показателно какви са приоритетите на другите формации, щом БСП е една от само две парламентарни групи, внесли социален законопроект.


Анастасова заяви, че БСП не иска властта на всяка цена и затова е върнала мандата за съставяне на правителство. "Нали никой не живее с илюзията, че след като всички парламентарни групи вкупом казаха, че няма да подкрепят наше правителство, можехме да направим кабинет? Ние не искаме излишно да протакаме процедурата и смятаме, че колкото по-бързо върнем мандата, толкова по-бързо ще има сформирано служебно правителство с надеждата наистина да се постигне ревизия на досегашното управление", коментира тя.

"Не считаме, че като трета политическа сила трябва да излъчим председател на ЦИК и затова Изпълнителното бюро на БСП реши, че ще излъчим единствено заместник-председател. Но остава въпросът защо втората парламентарно представена формация - "Има такъв народ", не излъчи председател. След заявки, че искат честни и прозрачни избори, най-логичното би било представител на "Има такъв народ" да оглави Централната избирателна комисия. Тяхното решение да не предложат такъв буди въпроси", каза по отношение на провелите се днес консултации при президента за определяне на състава на ЦИК.


На въпрос относно притесненията дали възрастните хора ще успеят да се справят с машинното гласуване, Анастасова отговори така: "На много места с очите си видях как възрастните хора гласуваха с машини, а останалите не. Това поколение се справя с всички задачи, ще се справи и с тази."


В края на разговора Ирена Анастасова изрази увереност, че БСП ще увеличи резултата си на предстоящите избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 12760 |05.05.2021 Нинова: „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ опропастиха преизчисляването на пенсиите . 27| 8148 |02.05.2021 Кубрат Пулев: България е страната на „имаш ли човек“. Борисов ме е канил в ГЕРБ, но не мога да козирувам . 41| 3456 |28.04.2021 Слави Трифонов: ГЕРБ, БСП и ДПС показаха защо “Има такъв народ” трябваше да върне мандата . 63| 7611 |28.04.2021 ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха заседанието на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads