Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

9| 3412 |06.10.2021 НОВИНИ

Ирена Кръстева също се оказа в Досиетата Пандора със сметки в Швейцария

.
Източник: Bird
Две офшорни фирми от Британските вирджински острови са станали собственост на Ирена Кръстева през 2009 г.. Тяхната регистрация е поръчана от швейцарска банка. Целта на операцията е да се отворят банкови сметки на името на юридическо лице, като така се прикрива истинският им собственик – майката на бившия депутат и медиен магнат Делян Пеевски, съобщава сайтът bird.bg.

Двете фирми са Hintas Holding & Finance S.A. и Sarit Partners Corp., които са регистрирани предварително от доставчика на офшорни услуги Triden Trust. Банката RBS Coutts в Zurich се обръща към Trident Trust на 9 април 2009 г., за да оформи тяхната собственост на името на Ирена Ангелова Кръстева. Като цел на придобиването и на двете компании изрично е посочено: “За да държи сметка в RBS Coutts Bank Ltd., Zurich”. Trident Trust фактурира услугите си на банката 1700 долара, а годишната поддръжка на регистрацията е 550 долара.

 

В комплекта от документи има списък на записалите дялове от компаниите, като и за двете това е Ирена Ангелова Кръстева. Приложено е и копие от нейния паспорт. В Досиетата Пандора липсват данни за самите сметки и наличностите по тях. Но фактически банката се ангажира с целия процес на придобиване на офшорката, оформянето й на името на клиента като бенефициер и отварянето на сметка на името на непроследимата фирма от БВО.

 

Ирена Кръстева е известна като бивша шефка на спортния тотализатор, която през 2007 г. придоби пресгрупата на Петьо Блъсков с кредит от КТБ, а впоследствие изкупи и други печатни медии, печатарския комплекс “Родина”, както и разпространителски фирми. Дълги години депутатът Делян Пеевски не фигурираше в собствеността на медиите, но бе публична тайна, че именно той има влияние и контрол над тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2715 |06.10.2021 Ирена Анастасова: БСП с нищо не е нарушила закона, не дължим нищо като наем за ”Позитано” 20 и ще търсим правата си в съда . 1| 2602 |05.10.2021 Pandora Papers показа нуждата от реформи в офшорната индустрия . 1| 2555 |04.10.2021 Иван Ченчев: БСП показа своята стабилност и желание за промяна . 2| 2303 |28.09.2021 Ирена Анастасова: БСП доказа, че е диалогична партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ