Реклама / Ads
3| 2693 |24.02.2024 НОВИНИ

ПП-ДБ иска парламентът да осъди "терористичното поведение на Русия"

.
Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България" внесе декларация за "осъждане на терористичното поведение на Русия". ПП-ДБ настояват за ускорени реформи в сектор сигурност и енергетика в Република България, които да елиминират влиянието на Руската федерация у нас.
 

Декларацията е провокирана от редица събития - незаконното анексиране на Крим през 2014 г., пълномащабната руска инвазия в Украйна, руските маневри в българската икономическа зона на Черно море, взривовете в български оръжейни заводи, за което са обвинение шестима руски граждани, определянето ни като "неприятелска държава" от Русия, смъртта на Навални и неговото отравяне, наподобяващо отравянето на Емилиян Гебрев през 2025 г.





В декларацията се предлага Народното събрание да се солидаризира с Европейския парламент (ЕП) и да потвърди определението за Руската федерация като държава, подкрепяща тероризма. Да бъдат осъдени категорично политически мотивираните репресии срещу Алексей Навални, довели до неговата смърт, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“.

 

От ПП-ДБ се обявяват за започване на целенасочено усилие за привеждане на българското законодателство в съответствие с европейските и международни санкционни режими срещу Руската федерация с цел ефективното им прилагане на българска територия. Настояват и да се прилага опитът на партньорите от Европейския съюз в санкционирането на имущество и активи на Русия в юрисдикцията на България, както и за използването им за нуждите на възстановяването на Украйна от войната. 





ПП-ДБ обявиха намерението си да внесат проект на декларация на 21 февруари. Убийството на Навални е черен ден за демокрацията, но убийството на Навални е и черен ден за самите руснаци, които изгубиха истински вдъхновител. Същевременно обаче примерът на неговата решимост остава по-силен от всякога. Навални приживе беше символ, сега е легенда, легенда, която завинаги ще остане извън контрола на Путин, заявиха от коалицията в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Никола Минчев. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3374 |24.02.2024 Лидер: Най-важните моменти на Зеленски във войната срещу Украйна /видео/ . 0| 2636 |24.02.2024 СИНПИ в Хасково: Регионалните диспропорции са най-големият проблем за Южна централна България . 1| 2936 |24.02.2024 Посланик Илашчук: Ако всеки ден връщаме в Украйна по едно отвлечено от Русия дете, ще ни трябват 55 г. . 23| 4210 |24.02.2024 Борисов: ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads