Реклама / Ads
0| 2229 |14.07.2024 НОВИНИ

Испания и Англия се изправят в тежка битка за купата на Евро 2024 тази вечер

.
Източник: БГНЕС
Испания и Англия ще се изправят в големия финал на Евро 2024, за да определят кой ще е големият крал на Европа. Мачът, който цяла Европа очаква с огромно нетърпение е тази вечер от 22:00 часа в Берлин.
 

Победата ще бъде историческа и за двата тима. Ако Испания победи, то това ще е рекорден четвърти трофей за тях в историята на еврофинали. Ако обаче англичаните успеят да завоюват трофея, те ще сложат край на дългогодишното очакване за купа от голям форум. Те спечелиха Мондиал 1966 година, като тогава бяха и домакини.

 




Почти никой не слагаше селекцията на Де Ла Фуенте сред водещите фаворити за трофея, но те се представяха по-добре срещу всеки отбор, срещу който се изправяха. В полуфиналите преодоляна бе Франция, а в групите отборът игра още с отбори като Италия и Хърватия.

 

Поне на хартия опонентите на Англия бяха по-лесни, като в елиминациите бяха отстранени Словакия, Швейцария и Нидерландия. Във всяка една от срещите отборът имаше късмета да наниже късен решаващ гол. Това е и причината, поради която през почти целия турнир досега англичаните бяха критикувани и наричани "разочарование", защото не показваха играта, която се очакваше от пълния със звезди техен състав.





Капитанът Кейн, Джуд Белингам и Букайо Сака са сред възможните носители на "Златната обувка" или приза за №1 на турнира. Испания също може да излъчи подобен представител - високо ниво демонстрира и Фабиан Руис, който заедно с Олмо има шанс да се превърне в голмайстор на първенството.

 

Последният двубой между Испания и Англия на големи първенства е от Евро 1996, когато на четвъртфиналите англичаните се наложиха след изпълнение на дузпи. На Евро 1980 двата отбора играят първия си мач от Европейски първенства, а Англия отново е победител с 2:1 в груповата фаза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2473 |14.07.2024 Стана ясно името на мъжа, опитал да убие Доналд Тръмп . 37| 4659 |14.07.2024 Христо Иванов: Тезата, че в миналото управление сме изпрали ГЕРБ и ДПС, се оказа невярна . 0| 2214 |14.07.2024 7 пожара бушуват в горски територии в 4 области на страната . 13| 2316 |14.07.2024 Елена Поптодорова: Образът на Тръмп може да бъде героизиран в кампанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads