Реклама / Ads
6| 9178 |04.08.2024 НОВИНИ

ISW: Кремъл планирал да прехвърли ракети на хутите, нараства зависимостта на Русия от Иран

.
Хутите
Украинските сили съобщиха, че на 2 август са нанесли удари по четири руски ракетни установки за противовъздушна отбрана S-400, система за противовъздушна отбрана S-500 и подводница "Кило" от клас "Ростов на Дон" на руския Черноморски флот (ЧФ) в окупирания Крим. Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
 

На 3 август украинските сили извършиха и серия от успешни удари с безпилотни самолети срещу вероятни военни цели в Ростовска, Курска и Белгородска област.







Съобщава се, че Кремъл е планирал да прехвърли неуточнени ракети и друго военно оборудване на хутите в Йемен, но не е прехвърлил материалите след дипломатически натиск. Съобщеният план на Русия подчертава нарастващото ѝ военно партньорство с Иран и подсказва, че Русия вероятно цели да използва ирански пълномощници, за да се конфронтира непряко със Запада и да формира западните решения.


Готовността на Путин да обмисли възможността да подкрепи хутите, които нападат Израел и международното корабоплаване, е част от задълбочаващото се руско-иранско военно сътрудничество и нарастващата зависимост на Русия от Иран по отношение на високоточните оръжия и компоненти.


Наскоро руските сили напреднаха край Кремина, Сиверск и Часив Яр.





На 2 и 3 август руските сили продължиха настъпателните операции северно от град Харкив, близо до Хлибок, и североизточно от град Харкив, близо до Вовчанск и Тихе, но нямаше потвърдени промени по фронтовата линия. Говорителят на украинската харкивска група полковник Виталий Саранцев съобщава на 3 август, че руските сили прехвърлят сили от окупираната Луганска област в района на Старица (североизточно от град Харкив и югозападно от Вовчанск) в подготовка за бъдещи нападения в района.


Руските власти продължават да полагат усилия за финансово стимулиране на руската военна служба в Украйна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3069 |04.08.2024 Докато Тръмп поздравява Путин: Спор за предизборен дебат между Харис и бившия президент . 3| 2315 |04.08.2024 България - втора по горски пожари в ЕС. 62% от пожарите са по небрежност . 1| 4183 |04.08.2024 Олимпиадата: Светлана Каменова излиза срещу Лин Ю-Тин . 1| 20173 |04.08.2024 От Ливан изстреляха десетки ракети по Израел. САЩ и Великобритания с предупреждение към гражданите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads