Реклама / Ads
1| 2229 |28.08.2024 НОВИНИ

ISW: Превземането на Покровск е основен приоритет за Кремъл

.
Източник: БГНЕС
Руските сили са постигнали значителен тактически напредък в посока Покровск на фона на съобщенията, че украинските сили са се изтеглили от избрани райони югоизточно от Покровск.
 

Най-боеспособните руски войски в момента поддържат руския напредък в посока към Покровск, а настъпателните операции на Русия са емблематични за по-широката руска теория за победа в Украйна, основаваща се на привидно неограничен тактически напредък.

 

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).





Непрекъснатото и пълно приоритизиране на направлението към Покровск от страна на Русия вероятно ще окаже влияние върху цялостния боен капацитет на Русия в Украйна след всеки сценарий за Покровск, особено когато Кремъл се опитва да балансира между печалбите в Покровск и защитата от украинското нахлуване в Курска област.

 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че навлизането на Украйна в Курска област е отчасти опит да се изпревари руска настъпателна операция в Сумска или Черниговска област, и отбеляза, че навлизането е аспект от по-широките усилия на Украйна за постигане на справедливо и трайно дипломатическо решение на войната въз основа на принципите на международното право и неприкосновеността на териториалната цялост на Украйна.

 

Съобщава се, че украинските сили са се опитали да навлязат в два района на Белгородска област на 27 август на фона на продължаващите украински настъпателни операции в Курска област.





Руски официални лица се опитаха да използват посещението на генералния директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Мариано Гроси в Курската атомна електроцентрала (КЕЦ), за да представят лъжливо Украйна като заплашваща с радиологичен инцидент, вероятно за да подкопаят подкрепата на Запада за Украйна, като подклаждат неоснователни опасения за навлизане на Украйна в Курска област.

 

Индийският министър-председател Нарендра Моди подчерта ангажимента на Индия за прекратяване на войната в Украйна пред руския президент Владимир Путин след неотдавнашното посещение на Моди в Украйна.

 

Украинските сили наскоро напреднаха край Кременна, а руските сили наскоро напреднаха край Торецк, Покровск и град Донецк.





Съобщава се, че навлизането на украинските войски в Курска област е повишило готовността на руските граждани да подпишат договори за военна служба с руското Министерство на отбраната (МО).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2335 |28.08.2024 В Западна България времето ще бъде ясно, над останалата част от страната - валежи . 3| 2599 |27.08.2024 Проучване: Преднината на Тръмп пред Харис по теми като икономиката и престъпността се стопява . 1| 2305 |27.08.2024 Макрон преговаря с представители на малки партии, след като ден по-рано изключи опцията за съставяне на правителство . 13| 5350 |27.08.2024 Пеевски отговори на фракцията около Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads