Реклама / Ads
1| 3170 |16.09.2022 НОВИНИ

ISW: Украинските сили подлагат на все по-силен натиск руските позиции в източната част на страната

.
Източник: БГНЕС
Украинските въоръжени сили продължават контраофанзивните операции в Източна Украйна, подлагайки на все по-силен натиск руските позиции и логистични линии в източната част на Харковска област, северната част на Луганска област и източната част на Донецка област.
 

Това пише във всекидневната си сводка за хода на войната, публикувана на неговия сайт, Институтът за изследване на войната (ISW).

 

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст цитира неназовани руски източници, че украинските сили продължават сухопътните си операции югозападно от наскоро отвоювания град Изюм в Харковска област, близо до град Лиман, Донецка област, и на източния бряг на река Оскол, Харковска област. Според тези съобщения руските сили са били принудени да се изтеглят от някои райони в Източна Украйна и да укрепят позициите си в други.

 

Руските сили в Източна Украйна вероятно ще имат проблеми със задържането на отбранителните си линии, ако украинските войски продължат да настъпват още по на изток, прогнозира Институтът за изследване на войната, цитиран от БТА.

 

Британското военно разузнаване отчита, че Русия изпитва все по-сериозни проблеми с недостиг на военнослужещи в Украйна. Почти сигурно е, че в Украйна ще бъдат изпратени кадети, чието обучение е било ускорено, пише днес във всекидневната сводка, публикувана в Туитър акаунта на министерството на отбраната на Великобритания. Тя споменава и публикувания в интернет видеозапис, на който шефът на частната руска военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин, приближен на президента Владимир Путин, вербува затворници да отидат да се сражават в Украйна, като им обещава в замяна намаляване на присъдите и парични стимули.

 

Тези развития навеждат на мисълта, че при тази криза с липса на войници Русия вероятно изпитва най-остър недостиг на пехотинци и младши командири, отбелязва британското военно разузнаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3039 |16.09.2022 Изюм е новата Буча: Украинските власти откриха масов гроб на цивилни . 0| 2886 |12.09.2022 Руските сили обстрелваха украински обекти през изминалата нощ . 0| 4136 |11.09.2022 Руските сили удариха енергийна инфраструктура в Днепропетровск . 0| 2853 |07.09.2022 Washington Post: В дома на Тръмп е открит документ за ядрени сили на друга държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads