Реклама / Ads
26| 4732 |10.03.2021 НОВИНИ

Ицо Хазарта: Музикантите трява да са свободни. Видях ги с тъжни лица, наобиколили началника

.
Би трябвало музикантите да са най-свободната част във всяко едно общество - независими, одухотворени. Като ги видях наобиколили началника с тъжен поглед и молба за помощ... стана ми кофти. Направих една грешка за 10 години - участвах в един единствен предизборен концерт. Понесох много основателни критики. Някои хора и до ден днешен не са ми простили. Но да кажа на всички в тази зала - давате ли си сметка, че вас ви навряха много по-силно в една предизборна кампания, макар и да не искахте?
 

Това заяви пред bTV рапърът Христо Петров (Ицо Хазарта). Повод е изказването му отпреди дни по адрес на решението на правителството да отпусне пари на някои творци, което раздели гилдията. След коментара му последва остра реакция.

 

"Твърдят, че години наред искали да прокарат този закон. Защо не се сетихте 20 дни преди изборите? Защо се сетихте сега? Защото началникът е добър, има 20 дни до изборите и той няма да откаже, ще му се разсърдят...", посочи още Ицо Хазарта.

 

По думите му няма лошо да се подкрепят засегнатите от противоепидемичните мерки сектори, но това да става по ясни критерии.

 

"Извинявайте, може всеки да вземе една балалайка, да се снима с нея и да каже "Искам 4350 лева", посочи още Ицо Хазарта.

 

"2021 г., след като водихме разговор защо трябва да се слагат ваксини, сега трябва да говорим защо да се плащат данъци. Така работи държавата. Това вероятно за някои е новина. Искахме да привлечем артисти, като създадохме нашия лейбъл. Имат достъп до счетоводители и прочее. Трябва да плащат данъци. Някои се възпротивиха. Творци били... Добр, творецо. Утре ще ти потрябва линейка. Ще искаш лампи на твоята улица...", коментира още Хазарта и допълни:

 

"Изразяването на различни мнения не е конфликт. Хората не боравят с аргументи. Аз го изразих, аргументирах. Навсякъде в Европа държавите помагат, компенсират бизнесите и хората. Не съм съгласен с думата "помощи". Те се плащат на хората с увреждания. Аз нямам такива. Когато държавата ти забрани да упражняваш дейността си, тя трябва да те компенсира. Начинът да докажеш какво си загубил са данъчните декларации",

категоричен беше Христо Петров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3474 |06.03.2021 Ицо Хазарта: Квотата за БГ музика в медиите е спасителният пояс на всички некадърници . 18| 3880 |26.01.2021 Герджиков към Хазарта: Има приоритетност и тя не значи, че другите са втора ръка хора . 16| 8185 |20.01.2021 Ицо Хазарта: Тонът на управляващите към хората и бизнеса е плюнка в лицето на българина . 15| 6615 |19.12.2020 Ицо Хазарта: Идват избори, ще има за пържолки. Както е казал дежурният на смяна в Чернобил: “Всичко ще бъде наред“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads