Реклама / Ads
5| 3402 |12.10.2024 НОВИНИ

Кирил Маричков, 17 май 2023 г.: Имам 100 причини да мразя комунизма. Една от тях - имперското мислене на Русия

.
Кирил Маричков Източник: БГНЕС
"Не съм комунист и никога няма да бъда, мразя комунизма! Има поне 100 причини, заради които да мразя комунизма. 7 милиарда ниско образовани хора на тази земя имат глас, и то анонимен, което ражда чудовища". Думите са на музиканта Кирил Маричков, казани са на 17 май, 2023 година в ефира на Дарик радио.
 

Кирил Маричков почина при инцидент вчера. Много хора си спомниха за неговата музика, други - за песните на "Щурците", но и за желанието му за демокрация.







В интервюто от май миналата година, Мариков говори за книгата си “На прага на времето”.

 

“Настъпих ги по болното място. Аз не съм комунист и никога няма да бъда, и това става ясно от книгата. Има поне 100 причини, заради които да мразя комунизма. Една от тях е имперското мислене на Русия и този техен комплекс, който не е само Путинов, а е всеобщ, съчетанието на комплекс за малоценност с мания за величие", казва Маричков.

 

"Поставих си за цел да не представям само весели случки, а да подходя малко по-сериозно и да се разнищи този мой живот и живота на моето поколение, за да се разбере истината за това какви бяха онези години на така наречения развит социализъм и какво беше положението на хората на изкуството", посочва той.

 

"Удивително съвпадение между някои категории хора наблюдавам. Едните са тези, които отричаха COVID и казваха, че това е световна конспирация, естествено в основата на която стои Америка. Вторите са тези, които плюят по всеки успял човек. Това са аутсайдери. Мисля, че тези хора са спонсорирани от КГБ", заяви тогава той.

 

"Музиката на "Щурците" събуждаше дяволчето на свободомислието. Не беше никак лесно да се пее музика за свободата в несвободна страна" - думите са от книгата “На прага на времето”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2447 |12.10.2024 Магистрала "Тракия" на шест ленти между София и Пловдив - възможност или кошмарът продължава? . 1| 2414 |12.10.2024 ТИР се разцепи на две - тежка катастрофа на АМ "Марица" . 13| 81942 |12.10.2024 Хампарцумян: Безумие - който не се е изучил, ще взима с 200 лева по-малко от човек, години учил за лекар . 0| 2249 |12.10.2024 Донорството: Въпреки смъртта на близък, той продължава да живее чрез някой друг - и спасява живота му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads