Реклама / Ads
0| 2382 |28.05.2024 НОВИНИ

ЮИДП-Сливен ще участва в кампанията „Горска класна стая“ на ИАГ

.
Изпълнителна агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, държавни горски и ловни стопанства, Регионални дирекции по горите, дирекции на Природни паркове, лесозащитни и горски семеконтролни станции. 
 

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен ще се присъедини към кампанията с 15 събития, които ще се проведат на територията на стопанствата, намиращи се в обхвата на предприятието.  Инициативите ще се проведат в периода 31 май – 10 юни, като пълният график на горските занятия е публикуван в сайта: www.uidp-sliven.com

 

Лесовъдите от горските структури в различни региони на страната ще покажат гората като уникална класна стая, в която на практика учениците и студентите ще се запознаят с различни дейности, свързани с устойчивото й  стопанисване. За тази цел са предвидени насаждания, в които младите хора ще се запознаят с начина на маркиране, целта за провеждането на различните видове сечи, предизвикателства при опазване на горите от болести и вредители, влиянието на климатичните промени, мерките за защита на горите от пожари. Учениците ще имат възможност да се запознаят с инструментите за измервания на височината, диаметъра, плътността на дърветата и насажденията.

 

Кампанията ще продължи две седмици с  над 40 събития. Инициативата е част от целогодишната работа с деца на горските структури, като този път уроците са насочени към по-големите ученици,  младежите от професионалните гимназии по горско стопанство или с интерес към горската практика. „Горска класна стая“ има за цел да провокира в учениците интерес към гората. Желаещите деца от първи до седми клас ще се включат в кампанията с традиционните лесовъдски игри по методите на горската педагогика. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2392 |28.05.2024 Папа Франциск със скандално твърдение за Духовните семинарии, имало "много гейове" . 1| 2419 |28.05.2024 Бутнаха незаконни постройки на един от най-посещаваните къмпинги на Юг . 0| 3188 |28.05.2024 КЗК погна офисите на търговци на машини и оборудване за строителство . 10| 7659 |28.05.2024 Адвокат в България, боен медик в Украйна. Историята на един войник - 37-годишна българка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads