Реклама / Ads
0| 2153 |02.09.2024 НОВИНИ

Южнокорейската полиция също погна Telegram на руснака Павел Дуров

.
Източник: БГНЕС
Южнокорейската полиция е започнала разследване във връзка с платформата Telegram, което ще провери дали приложението за криптирани съобщения е било замесено в разпространението на сексуално съдържание, съобщи Йонхап, позовавайки се на Националната следствена служба.
 

Бюрото за киберразследвания към службата отказа да даде коментар по случая.





Разследването бе започнато на фона на общественото и политическото възмущение от цифровата дийпфейк порнография с южнокорейски жени. Според местни медии такова съдържание често се среща в групи в платформата Telegram.

 

Миналата седмица южнокорейските власти обещаха да се борят с престъпленията, свързани със сексуална експлоатация - това съвпадна с разследването във Франция на Павел Дуров, родения в Русия основател на Telegram, тъй като властите там проучват дейността на организираната престъпност в платформата.

 

Националната следствена служба на Южна Корея коментира, че разследванията срещу платформите за сигурни съобщения са сложни и отнемат много време. 

 

От Telegram засега не са отговорили на запитването на Ройтерс за коментар. Миналата седмица компанията заяви, че активно модерира вредно съдържание в своята платформа, включително порнография.

 

Южна Корея е страната, която е най-често става обект на дийпфейк порнография, като нейните певци и актриси съставляват 53 процента от хората, включени в такива преработени кадри, според доклад за 2023 г. за дийпфейк в световен мащаб, изготвен от компанията "Секюрити Хироу" (Security Hero) - американски стартъп, фокусиран върху защитата срещу кражба на самоличност, отбелязва Ройтерс.







Южнокорейската полиция съобщи, че броят на делата за дийпфейк сексуални престъпления тази година е 297. За сравнение, през 2021 г., когато такива данни са били събрани за първи път, те са били 156. Според тях повечето жертви и извършители на подобни престъпления са тийнейджъри.

В допълнение към настояването към компаниите собственици на социални мрежи и платформи за съобщения да сътрудничат по-активно при изтриването и блокирането на такова съдържание, южнокорейският медиен регулатор поиска от френските власти редовно сътрудничество при проблеми, свързани с Telegram, и улесняване на пряката комуникация със самата компания. 

 

Освен това в петък южнокорейското правителство заяви, че ще настоява за по-строги закони, които да обявят закупуването или гледането на дийпфейк клипове, включващи сексуална експлоатация, за престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2155 |02.09.2024 Румънското правителство дарява една система „Пейтриът“ на Украйна . 0| 3080 |02.09.2024 Центърът за клиенти на “Софийска вода” в ЦУМ преустановява дейност . 0| 2150 |02.09.2024 Русе ще отбележи 139 години от Съединението . 12| 5466 |02.09.2024 Часове вече се бави регистрацията на партиите. Какво се случва с ДПС? /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads