Реклама / Ads
5| 16103 |09.10.2022 НОВИНИ

Служител на БАБХ превъзмогна страха и проговори за издевателствата

.
Има нещо трогателно, красиво, почти синовно и впечатляващо хомо-еротично в безидейните, но свръх безпардонни и повсеместни напъни на един, иначе грамотен и досадно вербален екс-заместник-министър на земеделието, да съхрани вече агонизиращата легенда за честността, доблестта и жаждата за правда на своя т. нар. екип, в лицето на нагло лъжлив, крайно комплексиран, завистлив, алчен, отмъстителен и откровено некадърен в административен аспект, университетски преподавател
 

И неговия заместник-лице с нулев управленчески и/или административен опит, с всеизвестен токсикологичен и психо-социален статус, който поне имаше милостта да ни спести своята фалшива и некомпетентна медийна досада, гарнирана с водопад от неуместни и подсъдими текстове, украсени с десетки, непонятни за повечето зрели люде, хаш-тагове. Явно така е модерно в средите на техно-розовите фламинго. И аз сега ще ги ползвам, няма да изоставам с флоула, в случая преминаващ във флууд.


През живота си не съм стъпвала на ГКПП „Капитан Андреево“.


Не съм стъпвала в Република Турция. Не съм си купувала прах за пране от Одрин.


И къщи на безценица в Пловдивско не съм си купувала. От изпаднали в безизходица и отчаяние, вече представили се на Бога, покойници. Няма и с какво. А и нямам нужда.
Всичките ми имоти са наследствени. Нямам братя и сестри. Нямам наеми. Нямам деца. Нямам кредити. И кола нямам, за да й слугувам всеки месец. Работех, за да изкарвам пари. Заплата. Не друго. Не онова от гнусната снимчица под поста на плевенското честно Величие. И добре, че спестявах за екскурзии и битови подобрения, за да харча от тях през последните месеци за храна и лекарства. Когато скриха умишлено болничните ми, лишиха ме от полагаемото като болнични суми и ме уволниха, защото скриха
болничен лист, който представих официално.

 

Виждала съм дезинфекционната площадка, известна като „Златният гьол“, само по телевизора.


Моят ресор, като служител в Българска агенция по безопасност на храните, не е бил лабораторен и/или фитосанитарен контрол. Главен директор съм от 21.06.2021 г. Реално-до края на февруари 2022 г. Реално-осем месеца. Преди това, около 16-17 години Главен директор беше друг. Приятел на цитираните по-горе лица. Дочувам само слухове за отношенията им. Но него никой не го закача, за да обясни какви ги е натворил на границата. И какво е получил в замяна.


Когато е имало разпореждане, правили сме съвместни проверки с ресорните дирекции от Централно управление на БАБХ. Лъжа е, че през последните 10 години на „Капитана“ не са правени проверки. Има доклади с констатации и доказателствени приложения към тях. Ако не са изчезнали, докато бях отстранена. Няма да се учудя.
Не шофирам. И няма от какво да се страхувам. Нямам охрана и шофьор от НСО, които да прегазват възрастни и деца по Кресненското дефиле, харчейки чувал и канче пари на данъкоплатците заради заплахи, които не бяха потвърдени. Още чакаме.


Не помня за 40 години да съм разписвала други договори, освен с мобилни оператори или майстори на жилищна изолация.


Честният старец е партиен номад. Прескача от партия в партия с едничката цел да стане депутат или голЕм началник. Е, халал да му е, стана. Той и обкръжението му ме обвиняват в „гербаджийство“. Странно и лъжливо, защото са наясно към коя Партия принадлежа, ако и да съм във вътрешно опозиционните й редици. Членската ми карта е в портмонето в дамската ми чанта. Не е тайна. И не е новина.


Не са новина и банковите ми сметки. Винаги може да бъде проверено какво и кога е постъпвало през последните 10-15 години. Вкъщи не държа пари. То и няма. Отколешна „тайна“ е, че движенията по банковите сметки на определени служители на БАБХ се следят. И тук тайна няма. Нито новина.
Принуждавали и заплашвали са хора да пишат сигнали срещу мен, търсейки начин да ме уволнят Да се отърват набързо от непокорието и голямата ми уста. Сигнали, наблъскани с недоказани лични нападки, лишени от всякаква фактология. Мръснишки, както само те могат.


Според посочения пост във Фейсбук, имало документално доказани сигнали срещу „най-вредните“ сред нас, демек аз и моята колежка...Господин екстрийм-атлете, не знам къде се ходи на разпити, къде са ситуирани ДАНС и ГД БОП. За 40 години, такова нещо все щеше да ми се случи поне веднъж, ако ресорните служители бяха видяли някаква аргументация в сигналите ви. И...имало ли е такива...?


А...имаше ли предлагани подкупи...? Нещо не се потвърдиха твърденията Ви...На власт сте от декември 2021 г. до скоро. Нещо доказахте ли? Нещо свършихте ли? Назовете дейността си! Лъжи. Лъжи. Лъжи..


За „Капитана“ знаем-въведохте пълен хаос, с едничката цел да замените една фирма с друга. Правилната. Своята. Нещо друго? Ааааа, да! Съсипахте информационната система на БАБХ ВетИС и хората не могат да си получат субсидиите. Колко удобен беше моментът, в който системата бе хак-ната...


За безразбоно изразходените пари на данъкоплатците за охрана, шофьори, излишни граждански договори, умишлено хак-натата ВетИС на БАБХ, за назначените семейни приятелки на Вашите съпруги (за някои-поредни, за други-„във връзка“), неквалифицирани и със съмнителни компетенции, за онзи, който размахва пистолет и плаши колегите на „Капитана“, за десетките новоназначени от Вас служители, на заплати сериозно по-високи от квалифицираните ми колеги, за безбройните безчинства, както обичате да ги наричате, както и липсата на доказателства за такива, ще си говорим пак. И пред медии, и в Съда.


Всичко, относимо към начина на прекратяване на служебното ми правоотношение с БАБХ, ще го публикувам отново. В тези 6 страници е всичко, с изключение на обидите и заплахите, които получих от ръководството на БАБХ, за да ме притисне по-бързо.


И...моля, господин атлете...И моля, господин професоре...споменете ме поименно! За „безчинствата“, за „псуването“, за „пиенето“, за „гаменството“, за татуировките, пиърсингите и социалната ми активност. Точно така, както сте ходили да ме хулите пред сегашното ми ръководство. И със същия ербап в гласа...
Адвокатът ми чака с нетърпение, с НК в ръка.

 

Ивайла Давидова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3088 |06.10.2022 Служителите в затворите отново в стачна готовност . 4| 4116 |05.10.2022 Уволненият шеф на БАБХ Христо Даскалов поиска да е недосегаем, използва политиката за чадър . 3| 3287 |05.10.2022 Христо Даскалов аут от шефското място в БАБХ, обвини ГЕРБ за отстраняването му /обновена/ . 0| 3102 |05.10.2022 Служителите на РЗИ ще получат допълнителни възнаграждения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads