Реклама / Ads
10| 3896 |11.12.2022 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Националният интерес е най-после да имаме осъден министър

.
Ивайло Мирчев
ГЕРБ твърдо отказват въобще да говорим за смяна на главния прокурор, за промяна в Конституцията, така че да няма нов Гешев, който да се появи. ГЕРБ имат идея за съдебна реформа откакто са на власт и до момента те такава не са направили. Ние знаем защо е така – защото има определени обвързаности, определени зависимости. Националният интерес е ние най после да имаме осъден министър. Националният интерес е да имаме работеща Прокуратура, но това не се случва.
 

Това заяви народният представител от "Демократична България" Ивайло Мирчев.


Според него ГЕРБ все още не са готови да направят така, че страната ни да се промени по отношение на върховенството на правото.


"Всички, които в момента плашат, са същите тези, които през март обясняваха, че България не може без руски газ, Европа не може без руски газ и чертаеха апокалиптични картини - как ако руският газ го няма, ние изпадаме в тежка енергийна криза. Наближава Коледа – газ има, тръбата е цяла, газът тече и не се очертава въобще да има подобен проблем", изтъкна народният представител пред БНР.

По отношение на "Лукойл" Мирчев бе категоричен, че трябва да защитим националния си интерес: "Това, което ние правим, е да дадем възможност на правителството при ситуация, при която е възможно да възникне криза на пазара на горива или има злоупотреба с монополно положение или става дума за санкция на ЕС или ООН, държавата да може да поеме оперативен контрол над подобен стратегически обект, какъвто е рафинерията в Бургас".


Целта е ако в рафинерията в Бургас се преработва по-евтин сорт петрол, а по бензиностанциите плащаме все едно се преработва по-скъпия сорт, разликата в цената на двата сорта да отиде като намаляване на цените на горивата по бензиностанциите, обясни депутатът и посочи, че в момента тези пари от разликата не влизат в държавния бюджет и не се отразяват по бензиностанциите като по-ниска цена, а влизат в джоба на собствениците и руския бюджет.


Мирчев е категоричен, че не може една компания, която и да е тя, да извива ръцете на правителството: "Не може да ни извива ръцете, да ни рекетира, шантажира – как ако не получи изключение да изнася бензин и дизел за Турция, защото там е най-големият интерес, щяла да бъде затворена рафинерията – нищо подобно няма да се случи".

По думите му ГЕРБ дължи отговор – защо се стига до ситуация, в която партиите не искат да подкрепят правителство с първия мандат на партията.

 

Той посочи, че са отишли на среща с номинирания от партията на Борисов за премиер проф. Николай Габровски като част от парламентарния диалог: "Ние не сме отишли на преговори за правителство, а на нормален разговор, в който ние за пореден път да представим на ГЕРБ нашите основни приоритети, по които нямаме твърд ангажимент от ГЕРБ за тяхното изпълнение".

 

Според него ГЕРБ все още не са готови да направят така, че страната ни да се промени по отношение на върховенството на правото.


За промените в Изборния кодекс Ивайло Мирчев подчерта, че БСП няма нужда от хартиената бюлетина: "От хартиената бюлетина имат нужда тези партии, които са по-добре обиграни по отношение на боравенето с конкретни гласове в конкретни райони на страната. Това са ГЕРБ и ДПС. БСП влязоха в това нещо, според мен с обещанието за едно бъдещо управление".



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3410 |10.12.2022 Ивайло Калфин: Хърватия стои по-добре в ЕС по исторически причини . 5| 3047 |05.12.2022 Ивайло Мирчев: В момента, в който Лионел Меси се събуди, ще реши кой да бъде кандидатът за премиер на ГЕРБ . 2| 4278 |04.12.2022 Проф. Ивайло Дичев: С кукерски танци ще гоним духа на машината . 3| 5575 |02.12.2022 Ивайло Мирчев от ДБ: Въпросът е защо партиите в НС нямат доверие на машините за гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads