Реклама / Ads
2| 9904 |13.06.2017 НОВИНИ

Ивайло Пенчев: Със спецплатформа спираме корупцията в обществените поръчки до Коледа

.
Източник: Ивайло Пенчев
Ядосаха ме много. Затова до Коледа ще вложим всичките си сили, за да създадем платформа за съвсем прозрачни, открити и честни обществени поръчки. При нея всяка заинтересована компания ще може да подава сигнали за проблеми в тръжната документация - дали условията не са написани в полза на точно определен кандидат. Това заяви шефът на Walltopia Ивайло Пенчев.
 
Ако държавните институции и ведомства не са корумпирани, нека се възползват от нея", каза още Пенчев пред bTV. Според Пенчев, ако държавната администрация започне да обявява търговете си онлайн, ще се разбере колко много пари изтичат от джобовете ни, които биха могли да бъдат разходвани по-разумно.

Аз съм човек който си знае сметката и не правя неразумни покупки без да съм наясно кое колко струва. Въпреки това чрез Auxionize постигнахме с 30 процента по-ниски цени. За държавната администрация разликата в цените ще бъде огромна, посочи той.

"Не се притеснявам от проверки. Миналата година са ни направени повече от 50, но тази не е нормална. Ние не се занимаваме със застрахователна дейност, няма нищо такова. Auxionize е табло за обяви, каквито има във Facebook и Google. И на тях ли КФН ще им организира проверки и ще преследват ли клиентите им сякаш участват в нещо нередно", попита Пенчев. Според него КФН изпълнява поръчка по сигнал на Асоциацията на застрахователните брокери.

Мисията на ведомството е да защитяват интересите на купувачите на застрахователни услуги от злонамерена дейност на брокерите на застрахователни брокери. Това обаче го правим ние, а не те, каза Пенчев.

Той представи и статистика, според която от общо сделки за 166 милиона лева, сключени чрез Auxionize, тези за застрахователни услуги са на стойност от едва 390 000 лева. Според Пенчев от падането на цените губят само тези брокери, които държат нереално високи цени и ощетяват клиентите.

В застрахователните сделки обаче има тарикати, които продават скъпо. Казаха ни, че с платформата удряме големи интереси, предупредиха ни, че ще има проверка. От КФН почнаха проверката с лъжа - казаха, че са се самозерирали, но по-късно стана ясно, че има сигнал от застрахователна фирма. Започнаха да проверяват дори клиентите ни, разказа бизнесменът. За мен картинката е ясна – КФН защитава интереса на хора, които са подвластни на корупция и искат да правят пари на гърба на всички нас с високи цени, посочи Пенчев.

Ние не се занимаваме със застраховки, ние сме като табло за обяви. По тази логика нека комисията да иска лиценз от Гугъл, заяви Ивайло Пенчев. Той е категоричен, че в България може да се прави бизнес без протекцията на политици, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6513 |12.05.2017 Старши комисар Ивайло Иванов е новият шеф на СДВР . 4| 3834 |18.04.2017 Ивайло Калфин: България трябва да си увеличи авторитета пред Брюксел . 0| 4607 |23.03.2017 Пенчо Пенчев: Корупционните модели у нас се повтарят от Освобождението насам . 0| 3991 |28.12.2016 Ивайло Христов: Отговорност за хляба е отговорност и за душата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads