Реклама / Ads
10| 10856 |19.12.2018 НОВИНИ

Иван Петров: Очаквайте следващият шеф на ВКС да е Сотир Цацаров, ще си купим жълти жилетки

.
Иван Петров
Властта върви по две пътеки-нормалната и тази на черезвичайното законодателство. Тази пътека е запазена за върховете на управлението. Дадоха права на КПКОНПИ да арестуват, да ходят с маски, да водят хората принудително. Само кожените тужурки не са им раздадени.
 

Това каза адвокат Иван Петров в „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком.  Сега с години ще има обвиняеми. Няма да прекратяват делата. По този повод ВКС не може да приеме друго тълкувателно решение. Това ли е правната мисъл, да правиш пета поправка на този закон. Прокуратурата не може да си докаже обвиненията.

 

За това се  дава възможност КПКОНПИ да продължи да мачка. Съдът отхвърля исковете на КПКОНПИ-първо заради недоказани искове и второ-заради изтекли срокове. Това НС има правна некомпетентност. Лозан Панов е подложен на неистов натиск. Застрашена е позицията, която той заема. Искат да го махнат. Преди три години недооцениха, че той няма да се поддаде. Цацаров и Георги Колев подцениха жестоко Лозан Попов.

 

Сега искат да го махнат. Даден е на инспектората с най-тежкото провинение, че им е оказвал въздействие на съдиите. Самите съдии казаха, че не им е оказван натиск. Цацаров няма да стане, конституционен съдия,  европейски прокурор, какво да прави?  Ако до 4 месеца се справят с Лозан Панов, до края на юни очаквайте нов шеф на ВКС Сотир Цацаров. Той ще бъде и най-вероятно единствен кандидат.

 

Следващият главен прокурор е средно между Пламен Георгиев и Иван Гешев. Цацаратурата са кръг от хора, които се издигат. Командироват го от Китен, да речем. Всичко се прави всеки да бъде държан в страх. Лобито на Пеевски не го познавам. Забелязвам, че прокурор за неговото дело за „тримата убийци“ беше Пламен Георгиев. Той не си знае делата в КПКОНПИ, а това не е добре. В България се продават жълти жилетки. Ако трябва, ще си купим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4712 |19.12.2018 Спецсъдът пусна под домашен арест Иванчева и Петрова . 2| 4491 |19.12.2018 Съдът решава дали Иванчева и Петрова остават в ареста . 2| 4718 |18.12.2018 От "Зелен Младост" искат оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев . 9| 6545 |18.12.2018 Надзиратели наблюдавали Иванчева и Петрова като ползват тоалетна в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads