Реклама / Ads
0| 3377 |07.04.2022 НОВИНИ

Иван Таков: Коалицията на ГЕРБ-СДС и ДБ днес даде пример за погазване на Наредбите на Столична община

.
Иван Таков
Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има опасност на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди и квартали в зависимост от наложената политическа конюнктура, предупреди председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС.
 

Новосформираната коалиция в СОС между управляващите от ГЕРБ-СДС и представящите се за опозиция от Демократична България днес дадоха пример за погазване на Наредбите на Столична община. Този коментар направи председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по повод приемането на докладите за именуване на градски пространства в район "Изгрев" край посолството на Русия с "Героите на Украйна" и "Борис Немцов".

 

Това стана по време на днешната сесия на СОС с гласовете на ГЕРБ-СДС и Демократична България. Групата на "БСП за България" гласува категорично против.

 

"Време е всички да си дадем сметка, че нямаме право да подхождаме конюнктурно, според конкретния исторически момент при взимането на решения за София, каза Иван Таков. - Много опасен прецедент са приетите доклади от новосформираната тройна коалиция в Столичния общински съвет между управляващите от ГЕРБ-СДС и Демократична България".

 

Иван Таков добави, че за добро или за лошо, българската история е много сложна. "Допуснем ли да влезем в спиралата на популизма, има опасност на всеки 20 години да променяме имена на улици, булеварди, квартали в зависимост от наложената политическа конюнктура, предупреди той. -  Никой вече не се съмнява, мисля, че оттук-нататък ще живеем в много бурни и динамични времена, които ще ни поставят пред такива, а и все по-сериозни изпитания. Всеки път ли ще променяме имена на улици, ще измисляме и именуваме на "модерните герои" на времето квартали и градове?!".

 

Председателят на БСП - София припомни, че създадените Наредби в Столична община имат за цел да предотвратят точно това. "А ние, общинските съветници, сме длъжни да се съобразяваме с тях и да ги спазваме, каза той. - Останем ли равнодушни към безотговорността и създаването на прецеденти със заобикалянето им, независимо с каква цел и причина, съсипваме авторитета на институцията. В последните години постоянно сме свидетели на това от управляващите в държавата. И резултатът днес всички го видяхме при гласуването на докладите... Правилата са, за да ги спазваме! Днес общинските съветници от ГЕРБ-СДС и Демократична България ги нарушиха! Показаха на гражданите как не бива да се прави, дадоха лош пример. Безотговорно!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3110 |07.04.2022 Христо Иванов: Тайни договорки да вдигнем ветото за РСМ няма и не може да има . 0| 4990 |07.04.2022 Шефът на БНБ - препъникамъкът за коалицията. Проблемът изплува и в парите за пътищарите . 0| 3756 |06.04.2022 Какво реши коалицията за отзоваването на руския посланик? . 0| 6317 |04.04.2022 На живо! ВСС прие за допустимо Надежда Йорданова да иска освобождаването на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads