Реклама / Ads
0| 2676 |19.05.2023 НОВИНИ

Иван Таков: Решението за оттегляне на БСП от преговорите за правителство на ГЕРБ е правилно

.
Решението за оттегляне на БСП от преговорите за правителство на ГЕРБ е правилно. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков. Той добави, че е удовлетворен от действията на народните представители от групата на социалистическата партия след срещата в понеделник с номинираната за министър-председател Мария Габриел и представителите на ГЕРБ.
 

"Разумът надделя и не крия удовлетворението си от този факт, тъй като още на 3-ти април - ден след изборите, изразих личното си мнение, че БСП не бива да участва в правителство с нито една от останалите 5 десни партии в Народното събрание, каза Иван Таков. - БСП е единствената лява партия в този парламент, но в никакъв случай не е самотна. Ние имаме идеи, принципи и ценности, които сме призвани да отстояваме. Можем съвсем успешно да го правим и в ролята на опозиция. Доказвали сме го вече. Ако успеем да бъдем ясна алтернатива на едно дясно управление, ако сме конструктивни в решенията си ще бъдем много по полезни за гражданите".

 

Иван Таков отбеляза, че БСП трябва да работи усилено, за да си върне доверието на гласоподавателите. "Левите хора в България не са 9%, заяви той. - Социологическите проучвания през последните години показват, че болшинството от българите са с леви разбирания и това не е изненада, а е съвсем обяснимо. За съжаление, те попадат в тези 60%, които не гласуват на изборите през последните години".

 

Според председателя на БСП - София само консолидация на лявото няма да е достатъчна, за да си върне партията доверието. "Най-напред ни трябват много ясни политики. След това са ни нужни точни и принципни позиции при представянето им пред хората, каза той. - Трябва да покажем недвусмислено кои групи от обществото представляваме, как и с какво ги представляваме. Само така ще си върнем доверието на хората и те ще гласуват за нас. Можем да успеем, но не става само с красиви думи. Необходими са ни реални действия. Хората трябва да видят у нас истинската лява алтернатива на всичките десни управления през последните години".

 

Иван Таков добави, че това трябва да е основната цел на БСП на следващите избори. "Скоро ще разберем дали ще има нов предсрочен парламентарен вот. Със сигурност обаче знаем, че наесен ни чака местен. Той ще бъде изключително важен за нас, каза още председателят на БСП - София. - Само с приказки по медиите няма да се справим. Необходима е много упорита, целенасочена и умна работа на терен, с хората. Ние вече имаме план, започнахме действия по райони. Имаме ясна представа кои групи в обществото представляваме и работим с тях. Защото за нас София е за всички, обществените блага са за всички".

 

Лидерът на столичните социалисти разкри, че му е наложена глоба от 500 лева за възстановяването на счупената плоча на Паметника на Съветската армия. "Не съм изненадан, но и няма как да приема за нормално да ме глобяват затова, че поправяме нещо, което беше счупено от вандал, провъзгласен за герой за това му действие, коментира той. - За съжаление, през последните 33 години обществото ни свикна да приема за нормално разрушаването. Разрушени и унищожени бяха здравеопазването, образованието, селското стопанство, икономиката... И това се приема за нормално. А изграждането, поправянето, запазването станаха някак непопулярни действия, които подлежат на глоба. Аз да питам къде са институциите, че се наложи Градският съвет да поправя счупената плоча на Паметника на Съветската армия? Защо никой не пита какво наказание получи "героят", който счупи плочата? Защо не го осъдиха? Защо не го принудиха той да я възстанови? А когато ние направихме нещо добро, ни наложиха глоба. Ето това е знак за оскотяването на едно общество".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2619 |18.05.2023 19-годишно момиче е ранено след масово сбиване в заведение в Кърджали . 1| 2886 |17.05.2023 Йордан Иванов, ПП-ДБ, призова: Искаме да няма „дела на трупчета”, които държат политици „на каишка” . 2| 2995 |17.05.2023 Мирослав Иванов от ПП-ДБ: ГЕРБ са безпомощни, не могат за втори път да направят правителство . 13| 4310 |16.05.2023 Процедурата по отстраняването на главния прокурор Иван Гешев влиза в ход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads