Реклама / Ads
3| 2775 |10.02.2023 НОВИНИ

Иван Таков призова съпартийците си за разум и смирение в името на БСП

.
Иван Таков
В навечерието на Конгреса лидерът на БСП - София предупреди за надвисналите над партията опасности, ако тя не влезе в предстоящата предизборна кампания, загърбила всичко онова, което я разделя.

Лидерът на столичните социалисти Иван Таков призова съпартийците си за разум и смирение в името на БСП. Той направи това в навечерието на Конгреса на партията, който ще се проведе в събота, 11-ти февруари. Иван Таков предупреди за надвисналите над партията опасности, ако тя не влезе в предстоящата предизборна кампания, загърбила всичко онова, което я разделя.

 

"Разделението, което съществува в момента в БСП, е личностно. Затова е изключително опасно и е в състояние да ни унищожи. Очевидно инстинктът за самосъхранение на партията е притъпен, ако въобще още го има, предупреди Иван Таков. - Ето защо са нужни разум и смирение от всички страни в името на партията. Недопустимо е едните да правят, каквото си искат при организирането на изборния процес и подреждането на листите, без да уважават желанието на партийните организации, а другите да работят срещу тях по време на кампанията. Това са абсурдни ситуации".

 

Лидерът на столичните социалисти отбеляза, че БСП трябва да представлява определен социален интерес на ясно очертани групи в обществото, вместо да мимикрира, ако все още претендира да е партия. "БСП трябва да започне отново да представлява, а не да брокерства около властта", заяви Иван Таков.

 

Той акцентира върху приетата от Градския съвет на БСП - София Програмна декларация, която предстои да бъде разгледана от делегатите на Конгреса в събота. "В нея призоваваме всички леви хора за решително противопоставяне срещу системата на огромните неравенства, на безогледната експлоатация, на отчуждението и агресията, коментира Иван Таков. - Освен това се обявихме за социализация на системата и за изграждане на икономическа основа за модерна европейска социална и правова държава с голяма средна класа от работещи, образовани и проспериращи граждани. Работихме по този документ близо три месеца и мисля, че успяхме да подготвим много добра основа, върху която всички заедно да продължим да надграждаме".

 

Според Иван Таков всички в БСП трябва да спрат да се самозаблуждават и да признаят, че партията в момента не е в добро състояние и като образ в обществото, и организационно, и от гледна точка на взаимоотношения. "В тази ситуация може да продължим по познатия и разиграван през последните две години сценарий - да съсредоточим всички сили и енергия в това да се замеряме с вини, да се наказваме, отстраняваме, изолираме, да се делим, да се заклеймяваме и да се надяваме на успехи на БСП, коментира той. - А може да постъпим и разумно - да оставим настрана въпроса за вината. И да се опитаме заедно да говорим за политика, за партийна политика. Да се опитаме да се чуваме и да разбираме какво си казваме. Ако не влезем в предстоящата кампания, загърбили това, което ни разделя, рискуваме да не правим избори, а да се замеряме с обвинения с единствената цел да докажем, че другият е по-виновен. Този мач го играем вече две години. Резултатите са ни болезнено ясни. И е време да го прекратим".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2884 |10.02.2023 Тодор Тодоров: Институциите не са си свършили работата, за да се стигне до убийството на Иван Владимиров . 4| 3838 |09.02.2023 Прокуратурата разкри, че застреляният психолог Иван Владимиров е убит с един куршум в лицето . 0| 3157 |09.02.2023 Майката на застреляния психолог Иван Владимиров-Нав: Беше светеща радост, а краят дойде неочаквано и нелепо . 8| 6699 |09.02.2023 Миролюба Бенатова: Обречени сме като Иван Владимиров-Нав заради мъртвите институции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads