Реклама / Ads
4| 4196 |10.06.2019 НОВИНИ

Иван Тричков: Момчето не е било готово за атентат, интелигентно и забавно е

.
Иван Тричков
Майката на момчето ни потърси да се окаже помощ, защото е забелязала промени в поведението на момчето. Тя ни каза, че е комуникирал по интернет с определени хора. Променило се е поведението на момчето. Това обясни криминалният психолог Иван Тричков по БТВ по повод младежа, подготвял терористичен акт.
 

Уединявало се е. По-малко е комуникирало със семейството. Похвално е това за родителя. Характера на комуникацията е била на детето да му се промие мозъка от ИД. Храненето не е индикатор. Но трайното откъсване от семейството е предпоставка, че се случва нещо. Имало е намалена комуникация. Вербовчиците от ИД действат по стъпки. Хвърлят стръвта в зависимост от човека. За да се закачи един човек, обикновено има дефицит. Тези хора знаят добре какъв дефицит е имало това момче. Тийнейджърите обикновено късат с близките си. Това е възрастта, в която искат да бъдат самостоятелни, но нямат ресурс. Момчето бе резервирано и сдържано. Подходи с недоверие. Ние сме провели няколко срещи с него. То е будно и интелигентно момче. Вероятно е търсил нещо, което не му достига.

 

Комуникацията се е водела на английски. Вероятно  е бил обучаван. Момчето е любознателно. Бариерата човек да извърши нещо такова трудно става. Има две защити-съзнанието и съвестта. При него тези защити не са разрушени. Те функционират. Намесата на майката е точно навреме. Започна да си възвръща истинската същност. То е приятно и забавно момче. Той не е бил готов да извърши атентат. В тази възраст децата търсят своите герои. Страхът от смъртта е базисен. Тези хора са подготвени като телефонните измамници-имат определени стъпки за вербовка. Момчето излиза от ситуацията и разбира за какво става въпрос. Около 6 месеца е продължила комуникацията му с вербовчиците. Хората са притеснени. При много случаи родителите не биха се свързали със службите.

Предстои сериозна работа с него и семейството му. Няма начин това да не остави следа в живота им. Не сме се срещали скоро с него. Вероятно ще продължим нашите срещи и работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7631 |08.06.2019 Първо във Фрог: Бащата сигнализирал за момчето-терорист, службите нямат грам принос . 3| 5342 |07.06.2019 Съдията, пратил Иванчева в затвора, върна 70-те хил. евро ”подкуп” на свидетеля Ваклин . 0| 3889 |07.06.2019 Иван Таков: Сечта на дървета на бул. ”България” е незаконна, съставени са два акта . 4| 6470 |07.06.2019 Инспекторатът към ВСС да каже за конфликта на интереси на Иван Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads