Реклама / Ads
2| 3883 |26.05.2019 НОВИНИ

Иванчева: Гласувам за достоен живот в Родината ни и реално правосъдие

.
Десислава Иванчева
Малко след 11 часа бившият кмет на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева упражни правото си на глас на изборите за Европейски парламент. Тя беше придружена от нейния бивш заместник Биляна Петрова. Първата гласува с хартиена бюлетина, а втората машинно.
 

В разпространено до медиите съобщение Иванчева, която се явява на изборите като независим кандидат, заяви, че е гласувала за "по-добро бъдеще за България, по-достоен живот в Родината ни, за свобода, за реално правосъдие, за спиране на злоупотребите и корупцията."


На 15 април Специализираният наказателен съд призна Иванчева за виновна на първа инстанция и я осъди на 20 години затвор, 10 хил. лв. глоба, конфискация на част от имуществото и забрана да заема публична ръководна длъжност за срок от 20 г. заради взимане на подкуп. Решението подлежи на обжалване. На 8 май Иванчева и Биляна Петрова бяха пуснати под домашен арест.

 

От екипа на двете жени пуснаха информация, в която се казва: Днес аз и Биляна Петрова гласувахаме в 11 часа и 11 минути, за по-добро бъдеще за България и по-достоен живот в родината ни, за свобода, за реално правосъдие, за спиране на злоупотребите и корупцията. Придружиха ни 11 верни приятели.
Днес гласувахме със свито сърце, защото снощи разкрихме поредното посегателство върху правосъдието и изборния процес, този път в уникално съчетание. Имаме скандална новина, която е наше разкритие от снощи. Лицето Мария Праматарова, се е заело сериозно с моя живот – определя, като съдебен заседател дали сме виновни или невинни, освен това влияе и на кандидатурата ми за кандидат на Европейски парламент като член на РИК 23. И това ако не е конфликт на интереси и съответните институции не се самосезират, произвола в държавата ни става безграничен. 
Питам съответните институции – съдебна и изборна – няма ли в България хора, та се налага едни и същи лица да окупират всички институции. За какво разделение на властите говорим, има ли такова или държавата ни е проядена от зависимости и има един команден център?


Знае ли някоя отговорна институция, че Мария Праматарова - Щуркова, докато е била съдебен заседател по нашето дело, е предложена и избрана за член на Районната избирателна комисия и от началото на април до настоящия момент участва в две функции - като съдебен заседател и член на комисията.  Това поредния послушен човек ли е, който ще свърши поредната поръчка?


Какво се случва в тази държава? След разкритията в медиите за евентуален конфликт на интереси между зам.-главния прокурор Иван Гешев и основния свидетел по нашето дело Александър Ваклин, сега се вижда и, че един от членовете на състава, който е равен със съдията, е в конфликт на интереси. Основателни са съмненията, че гласувайки "правилната" присъда този заседател е получил "бонус" да бъде избран в РИК.
Тази случка може ли да потвърди, че имаме независим съд, защото от това зависи съдбата на всички ни. Когато съда зависи от партиите и изпълнителната власт, това означава, че няма справедливост! 
Затова всички гласувайте!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4001 |10.05.2019 Проверяваме къде гласуваме по интернет, със SMS или по телефона . 0| 4485 |09.05.2019 Гласуваме на евроизборите в 191 секции в 64 страни . 6| 4430 |25.04.2019 Борисов: Във вторник гласуваме 7-те милиона за УНСС . 3| 5808 |15.04.2019 Кърджилов за присъдите: Гавра за цялата гражданска воля за промяна за достоен живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads