Реклама / Ads
6| 2410 |17.06.2024 НОВИНИ

Иванчева: Година и шест месеца вече чакаме президентът да ни помилва

.
Десислава Иванчева
„Чувствата са смесени. Щастлива съм, тъй като мога да видя малкия, и ми е тъжно с всичко това, което ми се случи. Аз все още съм в затвора, въпреки че доста медии вече спекулираха, че съм освободена. Благодаря на хората, които ни подкрепят и с подписка – те искат с Биляна Петрова да бъдем помилвани от президента“.
 

Това коментира в „Тази сутрин“ бившият районен кмет на „Младост“ - София Десислава Иванчева, която от края на 2022 година изтърпява присъда за подкуп в сливенския затвор.







„Това е задължително постъпване, тъй като съм диспансеризирана, за да мога да направя ядреномагнитен резонанс. В момента нямам прегледи и изследвания и затова мога да присъствам в студиото ви. Когато си в прекъсване, ти си с лична карта, обикновен гражданин си. Каня всички медии да заповядат в Сливен. Няма основание и причина началникът на затвора да ви спира, тъй като това означава да нарушат вашето и моето право – да се срещна с медиите и да говоря“, обясни Десислава Иванчева.

 
„В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса“, посочи още тя.


Десислава Иванчева посочи, че работи в кухнята на затвора и благодарение на това ще намали присъдата си с 4-5 месеца.

 

"Ако работя докрай, ми остава 1 година и 6 месеца. С още две момичета съм в килията, различни характери сме, нормално е да има културен шок", обясни бившият районен кмет на "Младост".





„Година и шест месеца вече чакаме – президентът и вицепрезидентът да се произнесат по това да бъдем помилвани. Направена е вече подписка с хиляди подписи. С нея се запитва президента какво мисли по въпроса и дали ще даде някакъв отговор“, посочи Иванчева.

 

„Още веднага при задържането ни имаше три постъпили молби за помилване. И с тези молби са постъпили подписи на хората, които желаят да бъдем освободени“, заяви Десислава Иванчева.


Тя посочи, че води три дела – две срещу затвора в Сливен и едно срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ в София.

 

„Има липса на лечение от тяхна страна. 8 месеца не ми бяха давали жизнено важно за мен хапче. Благодарение на делата, които заведохме, лечението ми тръгна, но пък имам увреждане – микроаденомът се увеличи с почти една единица. Високият пролактин – по време на престоя ми в затвора се стигна до психически стрес и депресия, макар че съм адаптивна и дребните неща в затвора не ме притесняват“, коментира Иванчева.
 

„Имам проблем и с излизанията си за лечение на зъбите. Не ме пускат и за астма, която ми откриха. Двете дела, които заведохме в Сливен, не тръгнаха – това е противозаконно, не може да не тръгне едно дело. Другото съмнително е, че ни се падна съдия Шишкова. Тук има конфликт на интереси“, обясни бившият районен кмет на „Младост“.


„Мен ме смущава това, че при „строгия режим“ стоим заключени повече от необходимото. Това е вид дискриминация. В мъжките затвори, когато са им трите хранения, не ги държат заключени в стаите, нас ни заключват“, обясни Десислава Иванчева.





Бившият районен кмет благодари на майка си, която на 82 години гледа детето ѝ.

 

"Тя отглежда едно прекрасно дете, което когато си замина, плаче и ме търси. Това е моят мотив да съм силна и да издържа", каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2309 |17.06.2024 Извънредна лидерска среща в Брюксел. Обсъждат кой да е следващият председател на Европейската комисия . 0| 2318 |17.06.2024 Мария Петрова: Защо експертите преценяват, че психично болните не могат да носят отговорност за престъпления? . 2| 2273 |17.06.2024 Новоизбраното 50-о Народно събрание започва работа в сряда . 1| 2276 |17.06.2024 Мбапе призовава младите французи да гласуват: "Екстремистите са близо до спечелването на властта"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads