Реклама / Ads
3| 8190 |10.04.2019 НОВИНИ

Иванчева и Петрова: Липса на разследване на бащата на Иван Гешев доказва, че има недосегаеми в България

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова в ”Честно казано с Люба Кулезич”
Надяваме се Иван Гешев да излезе в отпуска докато тече разследване за имотните сделки на баща му, както направиха други. Надяваме се да няма механизми да няма недосегаеми в България, защото се оказва, че има такива хора и техните роднини, които няма кой да ги разследва. Синът не трябва да носи да носи отговорност за действията на баща си, но не трябва да слага и чадър върху тях.
 

Това заявиха Десислава Иванчева и Биляна Петрова по време на дистанционното си участието в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“, защото и двете са все още под домашен арест.

 

Ние знаехме, че нищо не сме направили и беше логично това, което стана  вчера – отказа от показанията  на Петко Дюлгеров, да се случи.

 

Очаквам поведението на Дюлгеров да има обратен ефект. Ние ще успеем да докажем, че всичко това е нагласено с цел набеждаване. Следва да се подадат много оставки. Начина на действие на Иван Гешев се повтарят. Целия състав на специализираната прокуратура трябва да се поднови. Всички на ръководни длъжности там са опорочени. Тъжно е, че тази прокуратура е направила много разходи на държавата, защото ще има много заведени дела.

 

 Двете бивши кметици на район „Младост“  съвсем скоро публикуваха свое разследване, в което разкриват участието на бащата на зам.-главния прокурор Иван Гешев  в схема за източване на държавна фирма.  По думите им той лично е ръководил ареста им, като е стоял там и е наблюдавал през слънчевите си очила какво се случва и е давал инструкции.  Той е човекът, който лично е забранил да им бъде осигурен адвокат.

 

Отказал е да разреши да им бъдат сваляни белезниците докато ходят до тоалетна.  Това поведение е провокирало проверката до колко всъщност този човек е честен.

Петрова каза, че имотните измами с общински имоти са били тяхна мисия още в общината и това е бил нейния ресор.  Цялото разследване за сделката на Стоимен

Гешев  може да видите ТУК.

 

Биляна Петрова каза още, че за нея страшното е, че едва ли някой ще разследва тези сделки. По думите  й има още по-скандални сделки, като щетата за държавата е минимум 13 милиона лева.

 

Десислава Иванчева  обясни, че разследващ орган, в какъвто работи Иван Гешев, би следвало да направи проверка на изнесените данни и че се съмнява, че синът не е наясно с дейността на бащата.  Има и явен конфликт на интереси, има и явен чадър над бащата.

 

Според Биляна Петрова има начин да се върне имота, защото сделката може да бъде обявена за нищожна. Тя очаква не само органите да търсят престъпление, но и да върнат имотите на държавата.  Иван Гешев е получил от  баща си имот във Владая, следователно се е облагодетелствал от тези сделки на баща си.

 

Зам.-главния прокурор посочва в свое интервю, че негов най-добър приятел от детските му години е строителен предприемач, а един от евтино купените имоти от бащата е продаден от такъв.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 21986 |10.04.2019 Адв. Хаджигенов за Фрог: Няма обрат по делото „Иванчева”, а цирк . 13| 7558 |10.04.2019 Адв. Марковски: По делото ”Иванчева” има изтръгване на показания . 8| 6073 |09.04.2019 Иванчева влиза в надпреварата за евроизборите, Биляна Петрова ще се канидатира за кмет . 2| 6158 |09.04.2019 Прокуратурата в безизходица по делото „Иванчева“, поиска отвод на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads