Реклама / Ads
12| 5227 |12.10.2013 НОВИНИ

Д-р Иванова: Чувствам се политически репресирана

.
Д-р Красимира Иванова Източник: Булфото
Чувствам се политически репресирана. Пречи ми, че ме коментират постоянно като сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Аз съм професионалист.
 

Това заяви пред Нова телевизия сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова, която е кандидат за директор на „Шейново". По думите й конкурсът за шеф на болницата е спрян заради това, че тя има конфликт на интереси, а конфликтът е, че брат й е лидер на политическа сила.

На 30 май бе обявен конкурса. Има 11-членен състав на журито. Явихме се на първото отваряне на документите. Според проверката бяхме допуснати до следващия кръг преди три седмици, поясни Иванова. Казаха ми, че вторият етап се отлага за неопределено време поради възникнал конфликт на интереси. Не знаех за какво става въпрос, но после стана ясно, че има конфликтът се отнася тъкмо за мен, тъй като съм сестра на лидер на шеф на политическа сила, обясни д-р Иванова.

Тя бе категорична, че не се е отказала от битката за "Шейново".

Конкурсът е спрян, ще бъдат подменени членове на комисията, която е избирала всички директори на всички конкурси. Като юрист за мен е безспорно, че няма конфликт на интереси, тъй като д-р Иванова не е на публична длъжност, коментира зам.-кметът по правните въпроси в Столичната община Юлия Ненкова.

Подадох жалба, според която няма конфликт на интереси и аз съм се явила на този конкурс нормално. Не става въпрос дали аз ще стана директор на "Шейново". Но аз питам: Защо в годините не можа да се проведе един нормален конкурс за директор на "Шейново". И защо аз като сестра на Борисов се коментирам като такава. Аз съм модерен човек със своя мисъл и свое желание. Защо непрекъснато се интерпретирам като такава. Това непрекъснато ми пречи, подчерта д-р Иванова.

В последните години това е 4 опит да се назначи ръководство на "Шейново", като досега винаги е било временно ръководството, коментира д-р Иванова. И в момента временен шеф изпълнява длъжността директор и това е д-р Румен Велев, който е и един от кандидатите за поста.

Въпреки че конкурсът е спрян, кандидатите трябва да получат вече резултатите. Приех предизвикателството и ще стигна до край, за да разбера защо е това съпротивление да влезе нов човек в болница "Шейново", защото от финансовите разчети ситуацията там никак не е розова, коментира още д-р Иванова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7288 |28.09.2013 Октай: Политическите ми убеждения са като на Левски . 24| 5315 |27.09.2013 Т. Андреева: Не ние, а ГЕРБ са правили политически чистки . 51| 4881 |08.09.2013 Миков:Не се чувстваме заложници на протестиращите . 11| 6202 |26.08.2013 Кобрата: Отдавна се чувствам равен с Кличко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads