Реклама / Ads
0| 3271 |20.07.2022 НОВИНИ

Иво Атанасов: ИТН ще бъде препъникамък

.
Иво Атанасов Източник: БГНЕС
Песимист съм по отношение на третия мандат и избор на правителство. Ключът към това правителство и препъникамък ще бъде „Има такъв народ“. Въпросът е дали „Демократична България“, „Продължаваме Промяната“ и БСП ще се доверят отново на такъв партньор като ИТН, който се доказа като непостоянен, непредвидим и зависим.
 

Това каза пред БНР Иво Атанасов, независим депутат, част от гражданското движение на Радостин Василев, бивш секретар на парламентарната група на ИТН.

 

Той смята, че условието за правителство с третия мандат – по време на преговорите да бъде прието антикорупционното законодателство и Бойко Рашков да бъде избран за председател на КПКОНПИ, няма как да се реализира за такъв кратък период от време.

 

Според него е трябвало да се състави правителство с втория мандат между партиите, които свалиха действащото правителство.

 

Атанасов допълни, че вижда промяна в поведението на „Има такъв народ“, но определи това като двуличие: „Проблемът при ИТН е, че решенията се вземат еднолично, има устав, който никога не е спазван“.

 

Той сподели, че независимите депутатите все още нямат покана за разговор за съставяне на правителство с третия мандат, който е в БСП.

 

„Колегите са прави да чувстват притеснение за националната сигурност на страната и този меморандум с Gemcorp е хубаво да бъде прекратен. Това може да се случи и сега, и при следващо правителство с министерски подпис. Много внимателно трябва да се действа при прекратяване на договори“, каза още независимият депутат.

 

Меморандумът беше подписан на 23 март. Тогава от Министерството на енергетиката информираха, че, в присъствието на премиера Кирил Петков, министър Александър Николов е подписал меморандум за сътрудничество с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентира сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия, развитие на ядрената енергетика. Разследване на авторитетното британско издание „Файненшъл таймс“ разкри връзка между Gemcorp и високопоставени официални лица и олигарси от Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3399 |19.07.2022 Борислав Гуцанов: Трябва да бъде възстановен договорът с „Газпром“ . 0| 9352 |18.07.2022 Георги Атанасов: Чуждите посолства не искат избори, предстоят тежки загуби за БСП . 0| 2796 |15.07.2022 ГЕРБ можели да са мотор за бъдеща съдебна реформа . 0| 2890 |12.07.2022 Поглед към бъдещето: Риби-роботи чистят световните океани от пластмаса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads