Реклама / Ads
5| 4233 |19.03.2019 НОВИНИ

Иво Христов: Не съм сив кардинал на президента

.
Иво Христов Източник: БГНЕС
България не може да се похвали с ясен политически хоризонт. След ЕС и НАТО ние зациклихме. Правителството на Борисов 3 афишира същото като Борисов 1 и Борисов 2. Удобен мит е, че съм ”сив кардинал” на президента. Не съм кардинал и дано не съм сив. Това заяви началникът на канцеларията на президента Иво Христов, който оглави и Стратегическия съвет в президентството.
 

Остана поголовното асфалтиране с познатото качество. Що се отнася до другите сфери, няма ясни цели. Туризмът се задъхва, образованието деградира, не знам българин да е доволен от здравеопазването. Затова трябва някаква нова идея за развитие. Основни демократични завоевания като свободата на словото са спомен. И трябва да се мисли за някаква алтернатива. Това каза Христов пред bTV, обосновавайки създаването на Стратегическия съвет.


Никой с нищо не е платен. Чест им прави на тези достойни и куражливи българи. Когато  българите изглеждат хипнотизирани от медикрацията, то на този фон някой се рашава да мисли алтернативно и затова се иска кураж. Това е екип, който е призван да мисли алтернативно на статуквото. Така Иво Христов охарактеризира Стратегическия съвет, чийто шеф ще е той.

 

Христов коментира и твърдението, че президентът бил против Ф-16: Това е непросто заблуда. Това е истината, отпечатана на обратната страница. Президентът иска да се спази процедурата за изтребителите. Внушават ни се разни работи, обясни той.

 

Той се спря и на отношенията на президента с парламента: Какво значи отказ да се общува с депутатите? Те произвеждат закони, някои от които президентът връща. Би било безконфликтно, ако това, което произвеждат е качествено. Ако човек гледа българските медии, може да остане, че Конституцията не е валидна и кой е държавният глава. Всеки следващ ход ни убеждава в това, че парламентът работи трудно. Едни и същи депутати с патос говорят едно нещо и после го опровергават, каза още той.

 

Дертлиев казваше, че трябва да се управлява с таланта на нацията. Имате ли чувството , че  управлява този талант?, попита Иво Христов.






Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5794 |18.03.2019 Вижте кои са членовете на новия Стратегически съвет към президента . 8| 4053 |18.03.2019 Румен Христов: Десният вот трябва да се оползотвори . 4| 4968 |12.03.2019 Зам.-председател на ЦИК ще запознае със злоупотреби президента и премиера . 0| 3530 |12.03.2019 Втори ден от посещението на президента Радев в Словения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads