Реклама / Ads
2| 3014 |17.08.2023 НОВИНИ

Иво Инджев: Алексей Петров от години е добре приет по върховете на политиката

.
Алексей Петров все пак е бил в делегацията на президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г. показа публикуван през 2010 г. списък от журналиста Иво Инджов. Още тогава той е категоричен, че очевидно Алексей Петров с прякор “Трактора” е добре приет по върховете на българската политика.
 

“Фактът, че името му се свързва със сегашното управление, не бива да изненадва никого. Очевидно е имал големи амбиции да участва в политиката”, коментира днес, след вчерашното убийство на Алексей Петров, Иво Инджев пред NovaNews. 

 

По думите му обаче спекулациите, че той е участвал като архитект на така наречената “сглобка” са несериозни.

 

“Ако заради това се убиваше в България, нямаше да има жив човек. Кой не е намесен в тази интрига? Струва ми се несериозно”, категоричен бе Инджев. 

 

Той определи вчерашното убийство като “класическа дефиниция на организираната престъпност и мафията”. 

 

“Опитаха се да го убият 3 пъти в рамките на десетина години и е очевидно, че някой много искаше той да е мъртъв. Някой много се занимава с това в момента, иска свикване на КСНС, казва, че има голям проблем в историята”, допълни Инджов посочи, че по всяка вероятност пръст в покушението имат службите. 

 

Журналистът припомни убийството на Емил Кюлев, който бе застрелян на бул. “България” в столицата през 2005 г. По думите на Инджов покушението е станало на така нареченото “правителствено трасе” и в участък, който не се следи от камерите - информация, с която разполагат единствено службите.

 

Според Инджев възможна, макар и малко вероятна е версията Сретен Йосич да има общо с убийството на Алексей Петров. Съществуват слухове, според които Петров е взел пари от сръбския гангстер, за да организира бягството му, но това така и не се е случило.

 

“Името на Сретен Йосич все още предизвиква спазми в гърлото на много български политици. Няма да се учудя, ако има сръбска връзка с убийството на Петров, но се съмнявам в тази версия. В основата ще са парите. Ако някой е бил ощетен, той си търси възмездието”, смята Инджев.

 

Той коментира и шпионския скандал с обвинените в шпионаж в полза на Русия трима българи във Великобритания. Според него случилото се потвърждава се тезата “за онези, които все още си правят труда да ни гледат”, че България е “Троянският кон” на Русия в Европа. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2834 |17.08.2023 Времето да се хване убиецът на Алексей Петров изтича, смята Николай Радулов . 10| 3083 |17.08.2023 Журналист: Извършителят ще стане ясен. Големият въпрос е кой е поръчал Алексей Петров . 4| 2733 |17.08.2023 Йовчев: Много властови групи се изкушаваха да използват Петров като оръжие срещу опонентите . 3| 2854 |17.08.2023 Тихомир Безлов: Мотивите за убийството на Алексей Петров са в скорошната му дейност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads