Реклама / Ads
8| 3067 |06.07.2023 НОВИНИ

Иво Инджев: Най-голямото събитие е, че България ще се освободи от руската ядрена зависимост по линия на АЕЦ „Белене“

.
Иво Инджев за разделението в България по линията "Русия" Източник: БТВ
Имаме разделение в обществото по линия на отношението спрямо Русия.
 

За мен най-голямото събитие е, че България ще се освободи от руската ядрена зависимост по линия на АЕЦ „Белене“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ журналистът Иво Инджев.

 

"Това е най-важната конкретна цел на Кремъл по отношение на България от десетилетия. В техен интерес беше да се изгради на всяка цена АЕЦ „Белене“. Защото опитите да бъдем отвлечени от ЕС като стратегически дългосрочен интерес беше ядрената централа в Белене", подчерта той.

 

По думите му, в България руснаците от години се опитват да изградят ядрена база -  защото АЕЦ Белене щеше да е със съветски технологии, които ще бъдат котролирани от руски експерти.

 

"Затова и днес беше направена първата истинска стъпка за да се отървем от руска ядрена зависимост.  И Московската пета колона най-много ги боли за това", коментира Инджев.

 

"Змията беше настъпена по главата, по най-болното ѝ място. Бяха си наумили да създадат ядрена база, виждаме какво се случва с централата в Запорожие, когато е в руски ръце", добави той. 

 

Инджев отбеляза, че визитата на Зеленски е чест за България, тъй като той не избира да посещава случайни държави. 

 

„България влиза в отбор държави, на които един лидер като Зеленски обръща внимание.

 

България е забелязана в отбора на държавите, които държат на свободата, на териториалната цялост“, отбеляза журналистът Иво Инджев

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 36331 |28.06.2023 Резников със заявка: Светът още нищо не е видял: Тепърва предстои главното събитие на контраофанзивата . 29| 4160 |27.06.2023 Иво Инджев: Защо нямаше руски патриоти, които да легнат пред танковете на „Вагнер“? . 1| 2759 |22.06.2023 Керана и Космонавтите, Абдо ”Дадо” Фегхали и Александър Гринчук специални гости на най-голямото дрифт събитие в България тази година - Red Bull Car Park Drift! . 0| 2823 |14.06.2023 21 от най-добрите пилоти в България ще се състезават в най-голямото дрифт събитие тази тази година - Red Bull Car Park Drift! Остават само 10 дни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads