Реклама / Ads
17| 5291 |28.04.2021 НОВИНИ

Иво Инджев: Занесете феса на Борисов в „Бояна“!

.
Иво Инджев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Отново се сблъскваме с невежеството на нашия премиер в оставка, който борави с цитати от Библията както си иска. Това коментира пред Нова телевизия журналистът Иво Инджев.
 

„Вчера каза, че „Който нож вади, от нож умира“, така бил казал българският народ. Много се извинявам, това е всеизвестен цитат от Библията. Според благословията Исус е искал да каже на Петър, когато е скочил в Гетсиманската градина да го защитава от римляните, които искат да го арестуват, не за да го предпази от това, че който нож вади, от нож умира, а за да му каже: Ти знаеш, че няма да умреш от нож, тъй като ще бъдеш обесен един ден от римляните. Само че, къде ти Борисов да стигне до такива дълбини на на мисълта. За сметка на това виждам, че вероятно негови почитатели, не знам от коя партия са, са използвали символиката на феса. Това ни връща в началото на 90-те години, когато имаше казионни организации към БКП, възпроизвеждащи патриотизма. От тях тръгна Георги Първанов. Общонародните комитети за защита на националните интереси, те скандираха: Желю с фес. Сега се връщаме към онези времена. Нека тези хора да занесат феса на Борисов в Бояна, тъй като той нареди на неговите хора да не гласуват арменския геноцид, не станаха да почетат с една минута мълчание арменския геноцид. Защо? Защото така мисли техният ръководител Борисов“, възмути се той.

 

„През 2008 години пред Джон Байърли, американският посланик, и един бизнесмен, на който три месеца уреждах среща с Борисов, самият Борисов се похвали как турските тайни служби са го наградили за информация за преминаване на наркотрафиканти от Турция в България, за да може той в България да блесне като кмет, че продължава да кара влака в областта на сигурността след МВР, където беше главен секретар. И защо са го наградили с тази информация турските тайни служби? Защото той е спрял геноцида, гласуването за геноцида в Софийския парламенти като кмет. Ето на този човек, уважаеми, трябва да занесете феса в Банкя, където се крие и говори нелепици“, допълни Инджев.

 

Раекцията му идва след като по-рано днес на излизане от президентството от ВМРО, които се събраха на протест там, освиркаха "Има такъв народ" със скандирания „Турски мекерета!“ и "Мутри вън!". Юлиан Ангелов сложи на главата на Тошко Йорданов скъсан фес, за да му покаже, че е национален предател, ако бъде гласувано увеличаването на секциите в Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 14931 |03.01.2021 Иво Инджев: Властта започна безпардонно да лъже още от първите часове на годината . 45| 5521 |22.12.2020 Иво Инджев: Исторически страдаме от пандемията на русофилията . 12| 6437 |04.09.2020 Призив: Купете играчка от атакувания от властта „Хиполенд“, занесете я на протеста довечера . 23| 8986 |12.08.2020 Иво Инджев: Салдо мор(т)алето на Борисов изби пак в Татолитарен хумор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads