Реклама / Ads
7| 3467 |07.07.2021 НОВИНИ

Иво Инджов: Машините изяждат купения вот. Трети парламентарни избори ще са бомба със закъснител

.
Иво Инджов Източник: БГНЕС
Въвеждането на машинно гласуване е част от борбата с купения вот. Машините го изяждат и това е едно много положително явление. Това коментира пред Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов.
 

Той определи като похвални усилията на МВР срещу купения и корпоративния вот: „Трябва да има убедителни доказателства и присъди, за да не се окаже, че това е някаква предизборна пушилка. ... Въпросът е доколко доказателствата ще издържат в съда“.

 

По думите му в кампанията има още един основен участник и това е служебното правителство: „Неговите разкрития и изявите на няколко основни министри от този кабинет съвпадат и с намеренията на партиите на протеста, а и с очакванията на по-голямата част от българските граждани. Затова ни се струва, че предизборната кампания е скучна, но не е така, защото разкритията на служебното правителство са компонент от нея“.

 

Като най-голяма изненада от изборите на 11-и юли доц. Инджов посочи вариант, при който не се стигне до съставяне на правителство от партиите на протеста и се тръгне към трети за годината парламентарни избори: „Това би бил най-големият сюрприз и отиването на нови избори ще е бомба със закъснител“.

 

Прогнозата на политолога е да има правителство на малцинството с мандата на „Има такъв народ“ и в коалиция с „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, подкрепяно по тематични въпроси от депутати от БСП и ДПС.

 

Според него най-голямата интрига на предстоящия в неделя вот ще е коя ще бъде първата политическа сила.

 

„Не се чуват нови неща в предизборната кампания, не се поставят и нови акценти в исканията. Най-активните участници в изборния процес са т.нар. партии на промяната, а те изговориха тезите си още по време на протестите през миналото лято и в краткото време на 45-ия парламент“, коментира още доц. Иво Инджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2958 |05.07.2021 ЦИК уверява: Машините не могат да прегреят. Гласуването става много бързо . 1| 2865 |01.07.2021 ЦИК: Изпитвания на машините са правени и при 0, и при 45 градуса – работят . 19| 5762 |30.06.2021 Когато кокалът се изплъзва от устата на един диктатор, той заревава: „Пипат машините!“ . 4| 3219 |28.06.2021 Цветозар Томов: От днес започва транспортирането на машините за гласуване в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads