Реклама / Ads
7| 5853 |13.03.2017 НОВИНИ

Избраха Станишев в борда на нова световна организация – Прогресивен алианс

.
Сто и тридесет леви партии учредиха в Берлин нова световна организация – Прогресивен алианс. Вчера в немската столица се проведе Учредителното събрание, в което участваха представители на над 80 държави.
 
От 2011 г. Прогресивният алианс набира скорост като мрежа за споделяне на политики и като платформа за дискусия за партиите в левия политически спектър. С водещата роля на Германия, Прогресивният алианс става играч в борбата за свобода, справедливост и солидарност в световен мащаб. Партията на еропейските социалисти подкрепя Алианса като мощен инструмент за отстояване на демокрацията навсякъде по света. В него към момента участват над 130 партии от целия свят.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев стана член на борда на Прогресивния алианс, заедно с Мартин Шулц и премиерите на Швеция, Португалия и Италия.

През втория ден на Конвента беше оранизирана конференция, открита от лидера на Социалдемократическата партия и кандидатът за канцлер в предстоящите парламентарни избори в Германия – Мартин Шулц. Активно участие в дискусията взеха премиерите на Швеция и Португалия – Стефан Льовен и Антонио Коща. Инициативата на Алианса вчера подкрепиха и премиерите на Италия и Чехия – Поуло Джентилиони и Бохуслав Соботка. В събитието се включиха лидерите на политически партии от Европа, Близкия изток, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка.

„Как си представяме бъдещето? Като стена? Има ли толкова висока стена, която да ни защити от всички проблеми и предизвикателства?“, попита Мартин Шулц. „Нека ние сме дизайнерите на различната и по-успешна глобализация.“, продължи той и цитира Вили Бранд: „Добрият свят не се създава сам, трябва да се борим за него всеки ден.“

„Мирът не е просто отстъствие на война. Той е ежедневна борба с причините за гнева, глада, бедността и изолацията“, се казва в клипа, с който Прогресивният алианс стартира своята кампания в подкрепа на мира, свободата и справедливостта по света.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4517 |12.03.2017 Станишев защити филмите на Йончева, обясни как са правени . 7| 5581 |12.03.2017 Икономист: Падането на борда може да предизвика инфлация . 2| 3677 |09.03.2017 Преизбраха Туск за ръководител на Европейския съвет . 0| 3859 |09.03.2017 Над 330 000 клиенти на ЧЕЗ Електро избраха удобството и сигурността на електронната фактура

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads