Реклама / Ads
3| 2648 |23.02.2024 НОВИНИ

Изявени руски критици на Кремъл призоваха властите да предадат тялото на Навални на роднините му

.
Източник: БГНЕС
Повече от 20 представители на руските културни и медийни среди, критично настроени към Кремъл, призоваха властите да предадат тялото на Алексей Навални на роднините му, след като майка му обвини Москва, че иска тайно да погребе останките на сина си, предаде АФП.
 

Екипът на борещия се срещу корупцията дисидент, който почина миналата седмица в наказателна колония отвъд полярния кръг при неизяснени обстоятелства, представи призиви от редица публични личности, отправени в социалните мрежи. Сред тях са нобеловият лауреат и журналист Дмитрий Муратов, режисьорът Андрей Звягинцев, писателят Виктор Шендерович и участничката в протестната група „Пуси Райът“ Надежда Толоконникова.





„Срамота е да се говори нещо такова в държава, която все още се смята за християнска, но предайте на Людмила Ивановна сина ѝ“, подчерта Дмитрий Муратов, главен редактор на независимия вестник „Новая газета“, визирайки майката на Навални.

 

„Путин дълги години се страхуваше от Навални, докато беше жив. И Путин се страхува от Навални и след смъртта му – след като уби Навални, той все още се страхува от него“, изтъкна от своя страна Шендерович, обявен за „чуждестранен агент“ от Кремъл заради критичните си възгледи по отношение на руската инвазия в Украйна.





Екипът на Навални остро осъжда руските власти, че са убили опозиционера в затвора и се стремят да предотвратят публично погребение, за да избегнат акции в негова подкрепа сред руснаците.

 

Припомняме, че стотици души бяха задържани за последната седмица в Русия за отдаване на почит на водещия опозиционер на руския лидер Владимир Путин, който все още не е коментирал публично неговата смърт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2676 |23.02.2024 Председателят на СОС свиква извънредно заседание на 27 февруари . 4| 2739 |23.02.2024 Съветник на Зеленски: Крайната ни цел е да освободим всички украински територии, включително Крим . 2| 2591 |23.02.2024 По повод 2-та годишнина от войната в Украйна: Вашингтон ще наложи над 500 нови санкции, насочени срещу Русия . 5| 6924 |23.02.2024 Манол Глишев: Две години откак светът разбра, че в Украйна се води война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads