Реклама / Ads
6| 7762 |17.01.2019 НОВИНИ

Лъже ли министър Караниколов от телевизора, че няма атаки към Гебрев и ”Дунарит”?

.
Емил Караниколов Източник: БГНЕС
Г-н Гебрев няма претенции към Министерството на икономиката. Всички заявки за ”Емко” и ”Дунарит” се изпълняват, не знам някой да се е оплакал. Не сме спирали никой и тези две компании също. Така министърът на икономиката Емил Караниколов отговори на въпрос пред bTV дали има атаки към Емилиян Гебрев и ”Дунарит”.
 

Съвсем друго е мнението на Гебрев: "Утре /б.р. днес/ ще се обадя на Бойко Борисов. Не мога да разбера за кого е сладка тази хапка „Дунарит“. В стенограмата за КТБ ясно Борисов е поставил въпроси. И все още няма отговори... Атаката е директна. „Дунарит“ е атакуван безкрай..." Това пък каза снощи в "Честно казано" по Евроком Емилиян Гебрев. В друго предаване той заяви, че тези атаки са целели физическо, икономически и юридическо унищожаване на "Дунарит".

 

Министър Караниколов отрече за физическото унищожаване, а за другите две отговори с шаблонни увъртания за договори с Кинтекс,  многобройните  дела срещу "Дунарит" и ролята на министерството за отваряне на заводи.

 

„Емко” каквито и заявки да е пуснала, ако той има твърдения, че сме го забавили и с един ден, ако не сме му пуснали документи, ако не сме му пуснали сделка – добре. Но е факт, че „Дунарит” работи и даже има договори с „Кинтекс”, каза икономическият министър.

 

Той коментира, че е слушал интервю на Емилиян Гебрев, в което е казал, че за фирмата му няма договори. "Това, че досега някой е взимал договори от държавната фирма „Кинтекс” за сметка на други частни компании и държавни, това не е проблем на министерството. Преди няколко месеца „Кинтекс” праща писмо до всички фирми в България, тъй като предстоеше сделка, които произвеждат определена продукция. На този въпрос от дружеството „Емко” са отговорили, че те няма да дадат оферта, защото не знаят принципала какво ще направи, коментира още Емил Караниколов.

 

Имахме един ангажимент към "Дунанарит" - да не спира, и той работи, даже има договори с "Кинтекс" към трети страни, но собствеността не е ясна и този проблем трябва да се решава напред в годините. В търговския регистър има вписвания, изчаквания на дела, пак вписвания, отбеляза Караниколов.

 

Той коментира и темата за изтребителите: Българската армия трябва да има тези самолети. Имам пълно доверие на експертите. Нека им се доверим. Условията са не само за пари. Американското правителство е готово да влезе в преговори, каза Караниколов за сделката за закупуването на самолетите Ф-16.


Министърът взе отношение и по решението да бъде спряно изграждането на втори лифт в Банско: Хората, които искат да инвестират в ски туризма ще са недоволни. Решението на съда за Пирин обаче трябва да се изпълни, смята Караниколов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4117 |16.01.2019 Искат оставката на екологичния министър заради Босилеград . 4| 4739 |12.01.2019 Демократична България: Има ли отговор на екоминистъра към ЕК за замърсяването на въздуха? . 0| 3890 |03.01.2019 Министър: Единен ще е изпитът за гимназиите след 7-ми клас . 4| 5735 |31.12.2018 Бивш зам. министър осъди прокуратурата за 100 000 лв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads