Реклама / Ads
2| 2331 |16.08.2024 НОВИНИ

Измамиха мъж от Пловдив да продаде 3 апартамента за под 100 хиляди лева

.
В съда
Пловдивчанин с алкохолна зависимост е бил измамен да продаде трите си апартамента в Пловдив за сумата от 97 000 лв. общо, като в последствие губи дори и тези пари. В продължение на три месеца мнимите му приятели го държали пиян и отдалечен на 200 км от града, за да не разбере за престъпната им схема.
 

Днес районният съд в Пловдив постанови мерки "постоянно задържане в ареста" за четирима от обвинените за дръзката измама, а една жена е освободена с подписка, предава БНТ.


Четиримата обвиняеми за крупната имотна измама пристигнаха в съда с белезници, а ако бъдат признати за виновни могат да получат от 1 до 8 години затвор. Един от тях вече е осъждан за подобно престъпление, друг е със 7 присъди, а третият е реабилитиран. Според обвинението, те изготвили предварително добре координиран план, за да отнемат с измама трите апартамента на 57-годишен пловдивчанин с алкохолна зависимост.

 

Спечелвайки доверието, черпейки го с алкохол, давайки му дребни суми пари за цигари, са успели да го убедят да участват в продажбата на единия от апартаментите му", каза Пламен Пантов, прокурор в РП-Пловдив.

 

Под влиянието на алкохол жертвата подписал поредица от документи и така прехвърлил и трите си апартамента в пловдивския квартал "Кючук Париж" на дружеството на единия от мнимите си приятели, който след това ги препродал. Сумата, платена от дружеството за всички имоти била 97 000 лв., но измаменият не получил дори и тези пари. Той бил убеден, че новите му приятели просто използвали неговата банкова сметка и чистосърдечно им предал постъпилите в нея пари.


"Непосредствено след продажбата на имотите, пострадалият е отведен и държан в Елена три месеца и половина при единия от подсъдимите, който живее там, ежедневно е снабдяван с алкохол, бил му е взет телефонът, за да не може да се свърже никой от близките с него и респективно физически да е отдалечен от град Пловдив, за да не може да разбере какво се случва с апартаментите му", обясни Пламен Пантов, прокурор в РП-Пловдив.

 

След град Елена измаменият бил заведен и на морска ваканция в Несебър. Завръщайки се в Пловдив, без жилища и без пари, той подал жалба в полицията и така били задържани петима от участниците в престъпната схема.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2191 |16.08.2024 1,8 млн. лв. е държавната премия за олимпийците . 7| 4266 |16.08.2024 Украйна е атакувала Кримския мост . 0| 2174 |16.08.2024 Последен работен ден на депутатите от 50-ото НС преди лятната отпуска . 3| 3456 |16.08.2024 Три дни до крайния срок за съставяне на служебен кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads