Реклама / Ads
19| 6281 |25.11.2010 НОВИНИ

Изнасиленият* депутат от РЗС разработвал немски фондации

.
Емил Василев
Желю Желев и Анастасия Мозер също били на мушката на Емил Василев. Той се пробвал да удари шамар на Красимир Велчев от ГЕРБ. А когато Велчев отбил атаката му, просъскал: „Ще те смачкам”
 

Депутатът от РЗС Емил Василев е бил агент на контраразузнаването и е разработвал немски фондации, както и политически фигури, съобщиха източници от службите, пише днес Монитор. Скандалният парламентарист, който стана известен с уклона си към раздаването на шамари и вадене на компромати, е бил назначен в Националната служба за сигурност (НСС) през 1996 г. Влял се в редиците на контраразузнаването с протекциите на покойния вече Николай Добрев, който по това време беше вътрешен министър. Добрев дал старт на кариерата му в службите заради бащата на Василев – бивш полковник от службите по времето на Тато. Според източниците на вестника

ВАСИЛЕВ РЕШИЛ ДА БЛЕСНЕ ПРЕД ШЕФОВЕТЕ СИ В НСС

като започнал да разработва трите немски фондации „Фридрих Еберт”, „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”. Първата по традиция работи със социалдемократическите партии в Европа. „Конрад Аденауер” подпомага десните формации, а баварската „Ханс Зайдел” се е специализирала в обучението и развитието на проекти в сферата на сигурността. Писането на отчети и доноси за работата на трите фондации у нас обаче не задоволила новоизпечения агент на НСС и той предложил да „вземе на отчет” и политически фигури. Василев настоял да му позволят да следи тогавашния президент Желю Желев, лидерът на земеделците Анастасия Мозер и други опоненти на БСП. Като мотив за предложението си, той отбелязал, че въпросните лица контактуват с трите фондации. „С това преля чашата. Идеята му удари на камък, а шефовете му не само отказаха да й дадат зелена светлина, а започнаха и процедура по отстраняването на Василев”, разказаха източниците на вестника. Процедурата обаче се проточила, защото агентът започнал да пуска доноси срещу колегите и преките си началници. Желю Желев и Анастасия Мозер - хората, попаднали на мушката на настоящия депутат от РЗС, вчера не бяха открити за коментар.

Самият Василев придоби скандална слава още с влизането си в Народното събрание. Той стана депутат, след като първият във великотърновската листа на РЗС – Цветан Цветанов, сам се отказа от поста си в НС. Цветанов напусна парламента с официалния мотив, че предпочитал да се занимава с бизнеса си. Неофициално обаче се твърдеше, че го прави, тъй като не е съгласен с политическата линия на Яне Янев и с уклона му да хвърля компромати по противниците си. Веднъж седнал на депутатската скамейка, самият Василев, който е адвокат по професия, се превърна в основно острие на Янев във войната му с управляващите. Той обаче не се задоволява само със словесни атаки срещу политическите си опоненти, а залага и на юмручно право. Така преди месец стана ясно, че избраникът от РЗС се пробвал да удари шамар на съпредседателя на ГЕРБ Красимир Велчев. А когато Велчев отбил атаката му, просъскал: „Ще те смачкам”. (Монитор)

----------------------------------------
* Преди време в писмо, разпространено до медиите, Василев обяви, че бил „брутално изнасилен от съпредседателката на ПГ на ГЕРБ г-жа Искра Фидосова". Той уточнява, че местопрестъплението било мъжката тоалетна на Народното събрание, на 22 октомври - петък. "Има пукната плочка, а един от умивалниците се клати", пишеше там депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5859 |13.11.2010 Депутатите гладни . 8| 4904 |12.11.2010 Депутати спестиха 2 млн.лв, дават ги на СУ . 7| 5312 |09.11.2010 Депутатите с 15 лв. по-богати . 6| 5369 |03.11.2010 Депутатски спор стегна примката около Закона за вероизповадения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads