Реклама / Ads
1| 3980 |18.03.2020 НОВИНИ

Изпълнителните директори на ЧЕЗ: Стараем се да улесним хората

.
Димчо Станев
Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“ АД и Петър Холаковски, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД в блиц интервю за работата на ЧЕЗ в обстановка на пандемия.

- Как клиентите да заплащат сметките си за електроенергия в условия на извънредно положение?


- Димчо Станев: В настоящата извънредна ситуация препоръчвам на клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ АД да се възползват от предлаганите от Дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, платежно нареждане или банкомат, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност. На разположение на клиентите ни са и общо 6 280 места за плащане, включително каси на партньорите ни „Изипей“, „Фастпей“, „Български пощи“, Банка „ДСК“, „УниКредит Булбанк“, като при посещението на касовите салони следва стриктно да се спазват разпоредените мерки за ограничаване възможността от заразяване с вируси.


- В какъв срок трябва да бъдат заплатени сметките?


- Димчо Станев: С цел да облекчим домакинствата, за тях срокът за плащане на сметките е два пъти по-дълъг от предвидените в Общите условия 10 дни. Сега клиентите ни могат да заплащат сметките си в рамките на 20 дни. По този начин вярваме, че подпомагаме битовите ни клиенти и обезпечаваме стабилността на енергийната система. Във всяка фактура за консумирана електроенергия, издавана от „ЧЕЗ Електро България“ АД /отдолу на фактурата, в секция „Важна информация“/ се съдържа информация за сроковете за плащане на дължимите суми. При забавяне на плащането на дължими суми за консумирана електроенергия клиентите на дружеството се уведомяват по телефон, електронна поща или писмо на хартиен носител.

 

Много хора работят от вкъщи, има ли риск от спиране на електрозахранването?
Петър Холаковски: Спряхме всички планирани ремонти, които изискват прекъсване на електрозахранването на потребителите, но продължаваме да извършваме дейности за поддръжка на мрежата, така че да гарантираме сигурна услуга за клиентите. Електрозахранването може да прекъсне единствено по спешност, като служителите на дружеството ще работят по най-бързия възможен начин.


- Как ще се извършва отчетът на електромерите?


.

- Петър Холаковски: Отчитането на електромерите се осъществява по обичайния начин, освен на местата, където се налага пряк контакт между клиентите и отчетниците. На тези места ще се определя прогнозна електроенергия по съответната формула, залегнала в Общите условия. След отмяна на извънредното положение и отчитането на тези обекти, електроенергията ще бъде изравнена. Това е най-доброто решение както за гражданите, така и за служителите.


- Как клиентите могат да комуникират с дружествата, които управлявате?


- Димчо Станев: Нашите центрове за обслужване работят с клиенти и в момента, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. При създалата се извънредна ситуация, ние съветваме клиентите да ги посещават само при крайна необходимост и да се възползват от възможностите на другите канали за комуникация с дружествата – телефон, имейл, уеб сайтове.


- Всички наши действия в тази ситуация са свързани с това да улесним хората и да намалим до минимум възможността от неприятни последици за здравето на клиентите и служителите ни. Потребителите могат да получават информация, свързана с дейността на дружествата на ЧЕЗ в България или да заявят услуга, на информационна телефонна линия 0700 10 010; уеб сайтовете на компаниите www.cez.bg, www.cez-rp.bg; имейл info@cezelectro.bg – за услуги на „ЧЕЗ Електро България“ АД, имейл klienti@cez-rp.bg – за услуги на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4887 |19.02.2020 Бивши радиодиректори: В СЕМ не са регулатори, а манипулатори. Оставка! . 3| 3975 |20.11.2019 Директорите на Специализираната болница по детски болести, на ”Пирогов” и ”Лозенец” временно са отстранени . 8| 3938 |20.11.2019 Борисов: Да се отстранят директорите на болниците, замесени със случая с 3-годишното дете . 3| 4058 |18.10.2019 БНР се оказа с двама директори, СЕМ отрича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads