Реклама / Ads
1| 2173 |06.10.2024 НОВИНИ

Израелските сили подложиха на интензивна бомбардировка ливанската столица

.
Източник: БГНЕС
Израелски въздушни удари поразиха южните предградия на Бейрут - най-интензивната бомбардировка на ливанската столица, откакто Израел засили внезапно военната си кампания срещу подкрепяното от Иран ливанско шиитско движение Хизбула миналия месец, съобщи Ройтерс.
 

През нощта мощни взривове отекнаха силно в различни части на Бейрут, а в продължение на близо 30 минути небето бе озарено от червени и бели светлини, сякаш от светкавици, които се забелязваха от няколко километра.

 

Това е най-сериозното нападение от началото на израелската атака срещу Бейрут досега, коментираха очевидци и военни анализатори по местните телевизионни канали. Днес над града се стелеше сива мъгла, а улиците на южните предградия бяха изпълнени с развалини и отломки, докато над района се издигаше дим.





"Изминалата нощ беше изпълнена с най-много насилие от всички предишни. Сградите около нас се тресяха и отначало помислих, че е земетресение. Имаше десетки удари - не можахме да ги преброим всичките - и звуците бяха оглушителни", посочи Ханан Абдула, жител на района Бурдж ал Бараджне в южните предградия на Бейрут.

 

Израел изтъкна, че военновъздушните му сили са "извършили серия от целенасочени удари по редица складове за оръжия и обекти на терористичната инфраструктура, принадлежащи на терористичната организация Хизбула в района на Бейрут".

 

Ливанските власти все още не са съобщили какво са поразили ракетите и какви щети са нанесени при атаката.





Интензивните бомбардировки този уикенд бяха извършени точно преди годишнината от атаката на радикалното терористично формирование Хамас на 7 октомври миналата година, когато бойци на групировката нахлуха в Южен Израел и извършиха редица нападения срещу градове и кибуци, при които според израелски данни са били убити 1200 души, а над 250 са били отвлечени и взети за заложници, посочва Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2220 |06.10.2024 Културният министър: За схемата в разградския театър ведомството научи успоредно с разследващите. Тя обаче не е нова . 6| 2301 |06.10.2024 Майор от ВСУ: Руснаците може да се опитат да настъпят след Угледар, но няма да имат значителен успех . 6| 2373 |06.10.2024 Жестоко убийство разтърси Франция: Тийнейджър бе намушкан 50 пъти с нож и изгорен жив . 1| 2205 |06.10.2024 Социалният министър увери: Няма риск минималната работна заплата да не се повиши от 1 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads