Реклама / Ads
0| 3699 |12.12.2022 НОВИНИ

Жълт код за снеговалеж и силен вятър в 9 области

.
Източник: Личен архив
Сутринта във вторник ще е студено с минимални температури от минус 6° на места из високите полета на Западна България до 4-5° по Южното Черноморие, в София – около минус 4°.
 

През деня облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, след обяд в по-голямата част от страната до предимно слънчево време.

 

Значителна ще се задържи облачността над крайните южни райони и на отделни места там преди обяд все още ще превалява. Северозападният вятър ще отслабва и стихва, но в Източна България през по-голямата част от деня ще се задържи умерен.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 2°.

 

Жълт код за снеговалеж (снежна покривка с дебелина 2-10 cm), придружен с умерен и временно силен вятър, условия за виелици и навявания е обявен за 9 области у нас. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново и Русе.

 

В сутрешните часове по южното крайбрежие на Черноморието ще е предимно облачно и на места все още ще превалява дъжд. Около и след обяд облачността и там ще намалее до предимно слънчево време.

 

Ще духа северозападен вятър, ще е предимно умерен, преди обяд на север – все още силен; след обяд ще отслабва и вечерта в повечето райони ще стихне. Максимални температури 2°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, на места главно в Родопите ще превалява сняг. След обяд облачността в повечето райони ще намалее да предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части - силен западен вятър.

 

Ще е студено, с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°, в Стара планина ще са по-ниски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3046 |10.12.2022 Заради дъжд и вятър: Жълт и оранжев код в почти цялата страна в неделя . 4| 3159 |08.12.2022 Радев: Догодина, работейки усилено, България ще се присъедини към Шенген . 0| 3183 |30.11.2022 Декември идва с дъжд и сняг. Жълт код в 21 области . 0| 7687 |26.11.2022 Идва сняг и поледица, жълт код в 9 области в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads