Реклама / Ads
18| 8077 |13.11.2021 НОВИНИ

Жандармерията влезе в ромския кв. „Факултета“, полицаи прикривали сигнали за купуване на гласове. МВР действа в цялата страна

.
Жандармерия влезе в столичния ромски квартал „Факултета“. Причината – множество сигнали за купуване на гласове.
 

Униформените са се разположили около къщите на ромски босове, за да предотвратят възможностите за изборни манипулации. "Секретни постове " са прихванали важна информация за готвените манипулации. Според наши източници схемата била организирана по поръчка на лидер на влиятелна партия. Ръководството на МВР решило да действа спрямо измамата с помощта на жандармерията, той като се оказало, че полицаи от трето районно управление прикриват престъпниците, вероятно срещу заплащане. В момента полицията издирва Киро Японеца, за да бъде разпитан във връзка с акцията. 

 

Оказва се, че дни преди изборния ден, във въпросното районно са пускани фалшиви сигнали за търговия с вот във „Факултета“ с цел полицията да бъде компрометирана, че действа без да има реална информация. Установени са и хората, ангажирани с тази схема. По план, силите на реда ще останат да бдят и в нощта срещу изборите, за да се прекъсне всяка възможност за извършване на престъпление.  

 

Междувременно 46-годишен мъж от Ямбол е задържан при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове, проведена в града. След получена в полицията информация са претърсени частен имот и автомобил, ползвани от мъжа. Намерени и иззети са списъци с имена като срещу всяко име са изписани числа, кратни на 50.

 

От жилището е иззета сумата от 7 000 лева, 140 банкноти с номинал 50 лв. Образувано е досъдебно производство за престъпление против политическите права на гражданите. Уведомена е Районна прокуратура Ямбол. Работата по случая продължава.

 

Трима са задържани при мащабна полицейска акция на територията на област Плевен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Акцията е проведена вчера от служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност", отдел "Разследване", сектор Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР - Плевен и техни колеги от РУ - Долна Митрополия. Полицейските действия са преминали под надзора на наблюдаващ прокурор.

 

При извършени полицейските действия за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, служители на РУ-Видин са задържали двама мъже от с. Арчар,община Димово, след сигнали за купуване на гласове. Това съобщават от Областна дирекция на МВР.

 

Полицаите са извършили претърсване в два частни имота в селото.

На единия адрес са установили и иззели списъци с имена на хора и изписани числа срещу тях. Двама местни жители са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Съставени са и шест протокола за предупреждение. В районно управление Видин са образувани две досъдебни производства.

 

"Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на
изборните права на гражданите, е 550, а образуваните досъдебни производства са 108", съобщиха от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3526 |04.11.2021 ДАНС влезе и в Община Тетевен . 19| 14460 |28.10.2021 Президентът Радев: Влезем ли сега в локдаун, след два месеца ще има нов . 0| 2850 |27.10.2021 Полиция влезе в ромския квартал в Сливен заради сигнали за купуване на гласове . 35| 29095 |25.10.2021 Анастас Герджиков: Президентът е под домашен арест, той не е човек, който може да влезе в магазина. Радев бяга от дебат с мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads