Реклама / Ads
0| 6679 |05.04.2013 НОВИНИ

Жената, удавила се в Поморие, имала депресия

.
“Мима сама е сложила край на живота си, нямаме съмнение за убийство. Вярно е, че през няколко години изпадаше в депресия и пиеше лекарства, но иначе си беше добре”, ридаеше в сряда почерненият баща на 44-годишната Мима Танева Неделчева от Раднево, която се самоуби на 1 април, като скочи в морето в Поморие, пише 24 часа.
 

Така той опроверга слух в града, че жената нямало как да се самоубие, тъй като била вярваща, а според религията самоубийството е грях.

Около 15,30 ч в понеделник случаен минувач забелязал нещо странно до камъните на една от буните в Поморие. Когато се приближил, видял, че е тяло и скочил в морето. Веднага бил извикан екип от “Спешна помощ”, който направил опит да реанимира жената. Тя обаче се била нагълтала с много вода и лекарите констатирали смъртта на място, казаха от полицията.
 

Мима бе погребана в сряда в родния  град. Тя остави сираче - момиче на 17 г. Доника ще бъде абитуриентка догодина, сега е в XI клас.

След Венцислав Василев, който се самозапали пред сградата на общината на 26 февруари, това е второ самоубийство, което тревожи Раднево.
Приликата между двата случая е, че и Венцислав, и Мима опитвали да си намерят работа от дълго време. “Дъщеря ми завърши минния техникум, но никога не успя да си намери работа в “Марица-изток”, сподели бащата Таньо. Той самият се пенсионирал като шофьор и станал арендатор на микроязовир край града. С продаваната риба си допълвал пенсията и издържал дъщеря си, внучката и съпругата си.
 

Преди време Мима се записала в курс за преквалификация на безработни към общината по една от европейските програми. Трябвало да учи градинарство, което  гарантирало поне година сигурна работа, но по неясни причини се отказала. За последно работела в хотел на местна фирма, но я съкратили. Не  провървяло и в личния живот. Била омъжена за мъж от Созопол. От брака им се родила Доника, но се разделили със съпруга. “Прибрах я, за да не я тормози мъжът ”, не крие бащата. От няколко години Мима била с детето при родителите си в Раднево.

Когато Мима предприела най-страшната крачка в живота си, дъщеря  не била при нея. Бившият съпруг дошъл да вземе Доника, за да прекара при него в Созопол пролетната ваканция. На 1 април Мима излязла от вкъщи. Родителите  решили, че е отишла при лекар за нов протокол за антидепресанти, тъй като старият изтекъл. Не е ясно и как точно се е озовала още същия ден в Поморие, където имала леля, и как е стигнала до морския бряг. За трагедията в дома на Мима научили в понеделник привечер, когато полицаи дошли да им съобщят.
 

“Социалният фактор и лошите условия на живот без съмнение могат да бъдат една от причините за самоубийствата”, коментира пред “24 часа” д-р Тодор Толев, директор на радневската психиатрична болница.

И все пак едно самоубийство е уравнение от първа степен с много неизвестни, допълни психиатърът. Той припомни, че преди години се е говорело за сезонност в отключването на депресиите и броя на самоубийствата - уж напролет били повече, но тяхната наука така и не доказала това.
 

“Ето там до буната са намерили жената. Чудо е, че въобще наблизо е имало човек. По това време на годината тук не може да се види жив човек”, казва жена от ул. “Крайбрежна” в Поморие, до лобното място на Мима. Може би броени минути не са стигнали тя да бъде спасена, предполагат работещи по случая. Когато е била извадена от водата, тялото  е било още топло. 
 

Вчера на ивицата имаше багер, който струпваше пясък във висока дига, но на 1 април плажът е бил празен. По протежението му е пълно със заведения, всички до едно обаче все още не работят. “Категорично става въпрос за удавяне. По тялото на жената не са открити следи от насилие”, заяви съдебният лекар д-р Косьо Янков. Загадка е защо Мима е избрала точно това място, за да сложи край на живота си. Не е ясно колко време е прекарала на ивицата, преди да влезе в морето. Чантата  е намерена на около 200 м от тялото до съседна буна. Може да е скочила във водата и от това място, а течението да е отнесло тялото в друга посока, предполагат хора от квартала.

 

В чантата на жената са намерени лични карта, шофьорска книжка и документ, който удостоверява психично заболяване. По случая е образувано досъдебно производство и на този етап вещите са иззети от разследващите. Никой не е забелязал Мима Танева близо до дома на лелята  в Поморие. Възрастната жена, която е сестра на баща , от него разбрала за случилото се.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6982 |27.03.2013 Жената, отровила се със закуска - в тежко състояние . 3| 5310 |26.12.2012 Жената, блъсната в метрото се възстановява . 74| 16317 |08.02.2012 10-метрови вълни заляха Поморие, цунами удари и Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads