Реклама / Ads
20| 10815 |14.06.2020 НОВИНИ

Живеем в рая - крайно време е да се примирим

.
Златният рай Източник: Худ. Паоло Фиаминго
Загадъчната усмивка на „Мона Лиза“ на Леонардо е озадачавала хората и експертите от много години. Английският художник Антъни Кристиан твърди, че е открил отговора. Кристиан е прочут с картините си, изобразяващи еротични фантазии. Според него много хора през тези фантазии виждат живота и света, но не го признават.
 

Художникът отива още по-далеч и рисува класически сюжети, пречупени през еротични хрумвания. По този начин стига и до „отговора“ за загадъчната усмивка на „Мона Лиза“…


.
Антъни Кристиан и неговата "Мона Лиза"...

 

За много мъже раят е място, където се сбъдват еротичните фантазии. Плюс пиячка, никаква работа и хубаво време. При жените въображението описва нещо подобно, с дребни допълнения към обстановката. В зряла възраст мечтата губи част от еротичния размах и се побира в притежание на красива къща с две коли (липи) отпред, изкласили деца – едното в Англия, другото в Германия или САЩ, вила на Санторини и стабилна банкова сметка. Кирки, лопати, стругове, шефове, кредити, задължения, закони – нямат място в рая.

 

Раят на човешкото въображение е съвкупност от примитивни щения. Примитивен, примитивен, ама всеки се натиска, нали? Още Цицерон пише, че на човек му трябва малко за да е щастлив: двайсетина работливи роби, няколко млади робини и да е по-далеч от… Цезар... (Цицерон да бъде изваден от учебниците по история, а книгите му да бъдат изгорени, защото е гнусен притежател на роби, според последните призиви на сърдитите едикаквиси.)

 

Раят е описан в Библията, също в Корана, Талмуда и пр.

 

В по-късен етап от биографията на човечеството се появява и мечтата за идеалната държава. Томас Мор пише „Утопия“, Томазо Кампанела – „Градът на слънцето“, а Франсис Бекан -„Нова Атландида“. Всички те обличат във форми и съдържание човешкия идеал за идеалната държава. В нея обществото е подредено справедливо, равноправието е факт, народът е господар на благата, медицинската помощ е безплатна, задоволени са всички нужди на хората, науката и техническия прогрес осигуряват богат живот на всички.

 

Правени са опити и на терен. Все неуспешни. Опитът на болшевизма да реализира идеята за утопичен комунизъм рухна през 90-те години на ХХ век. Пълен провал претърпяват и идеите на семейство Хуан и Евита Перон в Аржентина. Куба още живее в „магията“ на увяхналите обещания Островът на свободата да се превърне в остров на благоденствието…

 

И о, чудо! Тук и сега светът е свидетел как в България се обединиха всички теории и утопии на отминалото време и се превърнаха в действителност. Борисов, а от двете му страни Цацаров, Пеевски, Доган, Гешев, „портмонето“ Горанов, Заю Баю-Нанков, Севи, „кърджалийската тъпа п…а“, Биков, Харизанов и още неколцина гении на прогреса постигнаха това, което човечеството мечтае от хилядолетия – рая! И няма земна и извънземна сила, компромати, доказателства за корупция, документи за кражби и измами, незаконни имения, снимки, есемеси, аудио и видео записи, къщи в Барселона, сметки в чужди банки, говноморие и бетономорие, изпрани пари, престъпления и прегазена Конституция, които могат да отклонят от магистралния път водачите на нацията. Бащите на нацията!

 

Само едно не разбирам: Защо още няма Пантеон на благодетелите?! Защо този народ е тъй непризнателен? И защо бащите са толкова великодушни, та не ни избият докато имат възможност, защото е ясно, че не заслужаваме този райски живот. На какво отгоре се къпем в благоденствие, демокрация и свободословим…

 

Трудно се описва Ниагарският водопад, казват – трябва да се види. Същото е с България на ГЕРБ и патреотите. Че и повече. Защото Ниагара е природно чудо, а България – политико-пропагандно творение. Рай, олицетворяващ гротеска, абсурд, патология, милиционерщина, репресии, алчност и лъжа - но рай. Български. Приемете казаното от тях/него.

 

Пренаписаха Маркс, Ленин и Хитлер по един гениален начин, превръщайки една малка държава в голям земен рай. За себе си, но какво сте очаквали… Все пак ви е позволено да населявате територията.

 

В тази връзка: Швейцария иска да е България на Централна Европа. Но няма да им се получи - нямат шайка.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4640 |11.06.2020 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 4749 |10.06.2020 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 5084 |10.06.2020 Опасност от наводнения и градушки заради лошото време днес . 0| 4460 |09.06.2020 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads