Реклама / Ads

 

8| 3162 |19.04.2021 НОВИНИ

Журналист с предложение за нова Конституция: България е република с онлайн управление

.
Премиерът Бойко Борисов и неговата работа са изключително публични. Всички могат да проследят по ден неговото ежедневие във фейсбук страницата му, включително и на живо. Не мисля, че дейността му не е прозрачна. Премиерът не управлява еднолично, а всеки един от нас, който работи в кабинета, може да дава идеи”.

Думите по-горе принадлежат на Деница Сачева. Очевидно това е обяснението, което ГЕРБ са сметнали за достатъчно надеждно на фона на: премиер, който категорично отказва да се явявя в Народното събрание (което е в сблъсък с конституцията) и хитрото избягва журналистически въпроси (извън формалните).


Ако следим тая логика, че управление става публично, посреЦтвом Фейсбук, то необходимостта от парламент изглежда, че отпада. А тогава Конституцията на Република България би изглеждала най-общо така:


Чл. 1.(1) България е република с онлайн управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от Фейсбук юзъри. Тя се осъществява от него посреЦтвом лайкове (сърца, палци, усмивчици) в органа, предвиден в тази конституция. А именно: фейсбук профила на минитър-председателя.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна истинстуция, фейсбук група или отделен юзър не може да просвоява народния суверенитет.
(...)
Чл. 8. Държавната власт се разделя на фейсбук, изпълнителна и съдебна.
ГЛАВА ТРЕТА
ФЕЙСБУК
Чл.62. Фейсбук осъществява законодателна власт и фейсбук лайв контрол.
(...)
Чл. 65. Фейсбук юзър може да бъде всеки български гражданин, който няма друго гражданство и е способен да лайква статуси, публикувани на фейсбук страницата на министър-председателя.
(...)
Чл. 82 Заседанията на Народното събрание се провеждат под формата на писмен диалог под нечий статус във Фейсбук.
(...)
Чл. 90 Фейсбук юзърите имат право на въпроси и питания до Министерския съвет или до отделни министри под статусите във Фейсбук на последните. Министрите и министър-председателят може да отговарят, а може и да не видят изпратените им съобщения.
 
 Facebook, Полина ПауноваРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 6| 2394 |19.04.2021 Корнелия Нинова: Внесохме мораториум върху продажби на общински болници . 2| 2586 |19.04.2021 Проф. Ива Угринова с подробности за българския вариант на COVID-19 . 3| 2639 |19.04.2021 Съдът най-после ще гледа делото за пребития от полицаи журналист Димитър Кенаров . 21| 3294 |18.04.2021 Христо Иванов: Политическите сили вече са на полусъединител за нова предизборна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ