Реклама / Ads
3| 9077 |19.03.2017 НОВИНИ

Журналист разказа за недопустим натиск от данъчни върху опозиционни медии

.
Борис Ангелов
Журналистът от вестник „19 минути“ Борис Ангелов разказа в „Честно казано“ на Люба Кулезич по БиАйТИ за безпрецедентен натиск от данъчните върху опозиционни медии. Въпросната медията публикува разследване за странното богатство на една от данъчните шефки в София Илияна Христова.
 

Ангелов обясни: Прегледах няколко декларации. От 2013 година започна с апартамент 142 кв . Не пише цената, има къща и двор, автомобил за 48 000 лв ., налични средства и влог в банка за 105 000 евро. Тайна е заплатата на Христова.  Вижда се, че 1562 лв . е заплатата на шефа на НАП.

Продължих  със следващите декларации. Няма лошо човек да е пестелив. Дори апартамента да е дарение, разходите за него, за двете къщи и автомобила, аритметиката трудно излиза. Представяме просто факти. Много хора имат патила с НАП. При първият кабинет „Борисов“ НАП, която имаше същото ръководство, но с различен шеф, започна ревизия срещу фирмата, издател на вестника, която не доведе до нищо. Същите ревизии имаше и на други опозиционни медии. Проверката беше окей . При второто правителство, точно първият ден дойде нова ревизия, която започна с блокиране на сметки. Числата за разлика от думите не могат да се тълкуват по различен начин. „19 минути“ започна да прави сондажи за кого биха гласували и резултатът беше такъв, какъвто излезе на президентските избори. И ние дори бяхме изненадани. И политиците не можеха да повярват. На вторият тур започна проверка на другия собственик на медията. При предишна кампания, която имаше за местни избори, беше предложено увеличение на общинските баници. Ние казахме ,че това ще навреди.  И получих предупреждение, че не са хубави тези работи да се пишат такива места. Блокирането на сметки за един бизнес е равнозначно на убийство, допълни той. НАП  е отказала коментар по случая. Когато някой се разтрелва, той може да не е с пистолет. По подозрение се стреляше при Сталин и Хитлер. Не се страхувам, ние работим с документи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11014 |15.03.2017 Журналистка сезира ЦИК за билбордове на Борисов с генералска униформа . 9| 5363 |15.03.2017 Герджиков за Гарелов: У него проработи журналистическия нагон . 0| 6227 |13.03.2017 Илияна Йотова: Недопустим е случаят с Кортези и сирийското семейство . 0| 4583 |10.03.2017 Почина военният журналист, писател и сладкодумец полк. Петър Китински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads