Реклама / Ads
6| 2647 |06.10.2024 НОВИНИ

Журналистът Мохамед Халаф: Няма връщане назад. Ще има силен удар на Израел

.
Журналистът Мохамед Халаф Източник: Стопкадър: bTV
„В България има хора, свързани с Хизбула и Иран. Да не забравяме какво се случи в България преди години в Сарафово. Замесеният беше момче на 20 години от смесен брак, български гражданин от ливански произход. Той беше получавал от митницата на летището в София някакви аптечки за коли, в които има ампули с амониев нитрат. Този амониев нитрат беше събран и беше използван за атентата."
 

Това коментира журналистът Мохамед Халаф в ефира на предаването „120 минути“ по bTV.

 

Специалистът изтъкна, че Иран има логистични центрове както в Европа, така и на Балканите.

 




„Сигурно арабската общност няма да хареса това, което ще кажа, тъй като непрекъснато получавам заплахи, че те са гневни от моите изказвания по телевизията. Иран отделя през последните години 700 милиона долара за тези центрове, които са създали във всяка европейска държава поотделно. Те считат, че това е много важно за тяхната по-нататъшна програма или за операции в самата Европа“, отбеляза журналистът.

 

Експертът смята, че войната в Близкия изток ще се разшири, но няма да прерасне в регионална.

 

„Войната ще бъде ограничена в рамките на начертан план, за да няма повече такава катастрофална намеса на Иран и прокситата ѝ в различни арабски държави и граждански етнически войни и дестабилизация. Дойде новина от една арабска телевизия, която съобщава, че от САЩ тръгват специалните самолети за зареждане на гориво на израелските самолети. Това означава, че ще има силен удар. Няма връщане назад“, категоричен бе Халаф.

 

По думите му е възможно Израел да атакува комплекса на върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей, затова той е бил евакуиран.





„Има вероятност да бъдат ударени заводите или складовете на палестинските ракети и дронове, защото САЩ и Европейският съюз са много гневни на това, че Иран предоставя част от тези оръжия на Русия, която използва във войната срещу Украйна“, допълни анализаторът.

 

Според Халаф във войната между Израел и Иран никой не може и не е в състояние да елиминира другия, а трябва да се намери начин за разбирателство и да се сложи край на конфликта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2160 |06.10.2024 Воден ад в Добрич. Някои от основните булеварди и улици в града се превърнаха в реки . 1| 2157 |06.10.2024 Израелските сили подложиха на интензивна бомбардировка ливанската столица . 3| 2196 |06.10.2024 Културният министър: За схемата в разградския театър ведомството научи успоредно с разследващите. Тя обаче не е нова . 6| 2275 |06.10.2024 Майор от ВСУ: Руснаците може да се опитат да настъпят след Угледар, но няма да имат значителен успех

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads