Реклама / Ads
33| 6383 |06.02.2021 НОВИНИ

Кабинетът раздава пари за най-бедните пенсионери през пролетта

.
По 120 лева ще получи всеки беден пенсионер. 392 хиляди души щели да се чувстват директно подкрепени. Те ще получат по 120 лева за хранителни продукти, които правителството обещало още през миналата година. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия. Става дума за пенсионерите, които взимат между 300.1 лева и 396 лева на месец, каквато е линията на бедност. Това са парите освен петдесетолевките, които получават възрастните у нас всеки месец.
 

А иначе - правителството помага. Това стана ясно от думите на социалния министър.

 

"Парите никога не стигат на никого и със сигурност 24 лева не се виждат достатъчни и те не са, но са два пъти обезщетението за безработица - тоест ако тези хора бяха съкратени, щяха да получава 12 лева на борсата. Запазвайки своята работа, те имаха възможност да получат два пъти повече. Благодарение на преговорите с техните браншови организации се споразумяхме заедно с тях 75% от възнаграждението да се изплаща за януари и февруари, а това е на практика 100% от тяхната заплата", обясни Сачева.

 

Обективните факти са такива, отсече социалният министър - имало хора, които запазили работата си, успяли да се задържат на повърхността.

 

"За съжаление има и такива, които не получиха пари. Особено тези, които работят в сектора на сивата икономика. За тях нямаше какво да бъде направено", обясни още Сачева.

 

Социалният министър заяви - рано било да се признава на ресторантьорите, че няма да отворят на 1 март на фона на ръста в заболеваемостта у нас. Имало много време, можело да се постигне компромис, увери още Сачева.

 

Освен това Сачева разкри, че ще бъде разширен обхватът на мярката "80/20" заради икономическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19. Новите сектори, които ще може да кандидатстват за финансова подкрепа, ще бъдат обявени от кабинета в началото на април.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3187 |29.01.2021 Разбиха ОПГ за производство на фалшиви пари и документи . 19| 4234 |24.01.2021 Протестиращи искат оставката на Деница Сачева, питат къде са парите от компенсациите . 21| 3279 |22.01.2021 Над половината българи смятат, че кабинетът не се справя с епидемията . 4| 5148 |22.01.2021 Братя правили по 20 бона на ден от менте маратонки в Пловдив, прали пари в обреден дом

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads